- hirdetés -

Többféle színű, de egységes feliratú pólóba öltöztek a Székács Evangélikus Iskola diákjai és tanárai, hogy együtt, nagy erővel hirdessék: „Több vagy, ha adsz”.

Az iskola életében már évtizedes hagyomány, hogy részt vesznek a ’72 óra kompromisszumok nélkül’ elnevezésű programban. Október első hetében zajlanak majd az önkéntes munkák, az akció rendszerint három napig tart. Minden regisztráló ajándék pólót kap, melyet már a nagy esemény előtt is nagy örömmel viselnek a diákok és a tanárok, egyrészt, hogy így népszerűsítsék ezt a jeles alkalmat, másrészt pedig, hogy szellemben és lélekben ők maguk is készülhessenek arra. Épp ezért valósították meg idén is a Vedd fel a pólót! napot.

Tanárok és diákok egyaránt felvették a pólót (Fotó: Horváth Bence)

Az osztályok már most tervezik, hol, kinek és miben nyújtanak majd segítséget, önzetlenül, jó szándékból. Legtöbben idén is őszi munkálatok végzését tervezik, többek közt a templomkertben és idős orosháziak udvarán gereblyézik majd össze a lehullott faleveleket. De lesznek olyan tanulók is, akik szemetet szednek, vagy épp hadi sírokat rendeznek az akció keretein belül. Az iskolában adománygyűjtés is folyik ezekben a napokban, a gyerekek és szüleik által felajánlott tartós élelmiszereket rászoruló családokhoz juttatják el a következő hónap első napjaiban.

A „Vedd fel a pólót!” nap elérte célját, a gyerekek most már még inkább várják a nagy eseményt. Talán legalább ennyire fontos, hogy öltözékükkel nemcsak az iskola falain belül, hanem városszerte üzenhették mindenkinek: Jót tenni jó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.