- hirdetés -

A Töhötöm utcai nyugdíjas ház udvarán gyűlt össze a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületének tagsága. A nyárbúcsúztató összejövetelen bográcsos készült és a zene is szólt.

Mint megtudtuk, a nyugdíjas klub egy kirándulást szervezett volna szeptember elejére, de sok volt a bizonytalanság a helyfoglalást, egyebeket illetőleg, ezért döntöttek a nyárbúcsúztató ebéd mellett. Makuláné Gulicska Valéria, az egyesület vezetője elmondta, végül is nem bánja, hogy így alakult.

– Itt a Töhötöm utcán többen tudunk együtt lenni egy kicsit, mint a kiránduláson, ebben pedig az elmúlt időszakban csak korlátozottan lehetett részünk. Egy finomnak ígérkező bográcsos babgulyással búcsúztatjuk a nyarat. Kellemes zeneszó mellett tehetjük, mert elfogadta meghívásunkat a Horváth Andi és Pintér Vilmos alkotta Mixer zenekar. Az idő is remek, szerintem mindenki jól érzi magát – foglalta össze az egyesület vezetője.

Kellemes beszélgetés, diszkrét zeneszó mellett lehetett várakozni az ebédre (Fotó: Horváth Bence)

A bogrács mellett ki mást találhattunk volna, mint a már több szakácskönyvet is szerzőként jegyző Szilasi-Horváth Tibort, aki elmondta, mi kell egy igazi, Szilasi-féle babgulyáshoz.

Készül a Szilasi Tibi-féle bográcsos babgulyás (Fotó: Horváth Bence)

– Kell először is egy hideg sör a szakácsnak. Az étel alapja egy kis szürkemarha lábszár és egy kis füstölt csülök. Ehhez jönnek még a zöldségfélék és a beáztatott bab. Nagyon bízom benne, hogy elnyeri a társaság tetszését – tette hozzá a „séf”.

Az egyesület vezetője elmondta még, hogy nagyon reméli, hogy a járvány most már nem szól bele és még az év hátralevő hónapjaiban többször is találkoznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.