- hirdetés -

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új agrárszolgáltatásként, a rendelkezésre álló kapacitásig ingyenesen igénybe vehető gabona beltartalmi vizsgálatot kínál tagjai részére. Ennek az analitikai vizsgálatnak a segítségével a szántóföldi növénytermesztő tagok hiteles, piacfüggetlen információt szerezhetnek az általuk megtermelt gabonák beltartalmi értékeiről.

A minőséggel szembeni elvárások egyre erőteljesebben fogalmazódnak meg a termény-kereskedelem piaci szereplői részéről, de a felvásárlói előírások mellett megjelentek a minőségi követelményeket rögzítő szabványok is. Ezekre a kihívásokra reagálva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara újonnan indított szolgáltatása a szántóföldi növénytermesztő tagok részére kínál egy könnyen elérhető, ráadásul ingyenes lehetőséget arra, hogy piacra lépés előtt a betakarított terményekről mintavételezést és mintaleadást követően viszonylag gyorsan,  használható és hiteles szakmai információkhoz jussanak.

A NAK a méréseket saját üzemeltetésében lévő FOSS Infratech gabona beltartalom elemző analitikai műszerrel végzi, amely világviszonylatban is elismert eszköze számos gabonaféle gyorsvizsgálatának.

A vizsgálat során mért eredmények csupán tájékoztató jellegűek, de terménylogisztikai és értékesítési döntések meghozatalához szakmailag elfogadhatók.

A NAK a mérések elvégzését követően a vizsgálati eredményeket elektronikus levél formájában küldi meg a megrendelés során megadott elérhetőségre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.