- hirdetés -

Idén sem maradhatott el a Töhötöm utcai nyugdíjasházban az idei sportnap, szeptember 10-én a járás több nyugdíjas szervezete is ellátogatott Orosházára. A résztvevők kipróbálták a kapura rúgást, a dartsot vagy éppen a lengőtekét is.

Amikor egy kicsit mindannyian visszaváltoznak gyerekké – ezzel a mottóval hirdette meg annak idején először közös sportnapját az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezete. Az idei már a harmadik alkalom volt, hogy a környék nyugdíjas szervezetei újra találkoztak, játszottak egy kicsit és egy vidám hangulatú közös ebéden vettek részt. A szervezet elnöke, Gabnai István elmondta, a nehézségek ellenére idén sem volt kérdés, hogy szeretnék megtartani a programot, melyre összesen nyolc helyszínről érkeztek vendégek.

– Sajnos a koronavírus a tavalyihoz hasonlóan az idei rendezvényünkre is kicsit rányomta a bélyegét, három helyszínről sajnos nem tudtak eljönni a megbetegedések miatt. Viszont ez a hagyomány immár három éve folyik nálunk a járásnál és az elmúlt időszakban is nagy sikere volt. Épp ezért bízzunk benne, hogy ezúttal is elfeledteti velünk kicsit a problémákat és egy önfeledt napot tölthetünk el együtt – nyilatkozta.

Hozzátette, Orosházán belül Rákóczitelepről és Szentetornyáról, míg a járáson belül többek közt Nagyszénásról, Gádorosról, Békéssámsonról vagy Csanádapácáról is érkeztek vendégek. A program kezdetén Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is meglátogatta őket és köszöntötte a résztvevőket. Örömét fejezte ki, hogy ilyen sportosan, vidáman és fiatalosan telik náluk a nap, egyben felidézte az előző programok emlékezetesebb pillanatait is.

A megnyitó után a játékos sportvetélkedők is elkezdődtek, voltak akik a kapura rúgó versenyen vettek részt vagy éppen a dartsban, a lengőtekében és a babzsákdobálásban próbálták ki magukat. A versenyeket követően elfogyasztották közös, pörköltből álló ebédjüket, majd a tombolasorsolás következett, ahol az ajándéktárgyakat adományokból állították össze.

A nap végén pedig a szokott módon búcsúztak el egymástól: Reméljük jövőre ugyanitt, ugyanígy találkozunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.