- hirdetés -

A múlt heti svédországi negyedik hely után Franciaországban már dobogóra állhatott a kitűnő orosházi rallycross-pilóta, Kárai Tamás.

Lohéac. Ha van Tamásnak kedvenc pályája, akkor ez a pálya azok közé tartozik. Nem feltétlenül a körülötte lévő „hajcihő” vagy a helyszíni adottságai miatt, inkább a nyomvonal és a benne rejlő lehetőségek miatt.

Két évvel ezelőtt Tomi a dobogóra állhatott szenzációs autózást bemutatva. És ezt idén is megismételte.

A szabadedzésen 0,006 ezreddel végzett a második helyen, a lett Baumanis és az összetett listát vezető, norvég Bakkerud között. Az emberi szemnek ez a különbség fel sem fogható. De az sem, hogy a második kvalifikáció összesítésében hat tized másodpercen beül volt az első 5 pilóta, közöttük Kárai Tamás is! Ennek fényében, láthatjuk, hogy itt nincs hibázási lehetőség. De ha mégis, az komoly helyezésveszteséget jelent. Minthogy azt az orosházi csapat is átélte a harmadik kvalifikációban. – Sajnos a joker kijáratánál rosszul érkeztem vissza a főívre. Szerettem volna még az ésszerűség határain belül megtámasztani az autómat a főívről jövő Baumanison, de kicsúsztam az utolsó előtti kanyarban Ennek következményeként a 4.helyről visszacsúsztunk a 9.helyre – kommentálja a hibát Tomi.

A rajt előtti izgalmas pillanatok egyike (Fotó: Kárai Motorsport)

De lássuk meg ebben is a jót: az utolsó előfutamban tiszta köröket tudott autózni Tomi az Audival és futam összesítése alapján a 2.helyen végzett.

Az elődöntőben szerzett harmadik hellyel biztosan döntős volt és a 6. helyről rajtolhatott. A döntőben gyorsan pörögtek az események. Az első körben, amikor egyszerre ment ki Tomi is Baumanis a joker körre, majd a következőben a többiek is abszolválták ugyan ezt. És utána szinte nyugi volt. Tamás számára az ötödik hely nem volt elég. Szinte egymást húzva, tolva száguldoztak a pilóták, majd kezdte a kicsúszást a francia Pailler, aki olyan szerencsétlen módon állt meg, hogy honfitársa, Dubourg nekiment, majd a mögötte lévőknek is korrigálniuk kellett. Ekkor Baumanis megelőzte Tomit, majd Bakkerud is kicsúszott. Tamásnak sikerült visszaelőzni Baumanist és a 3.helyen ért célba.

Szeretjük, ha elöl megy az Audi (Fotó: Kárai Motorsport)

Az orosházi csapat tehát nagyon szeret Lohéac-ban versenyezni. Pedig 13 francia pilóta állt rajthoz az EB mezőnyében a 25-ből. Két futamgyőzelemmel, valamint egy dobogós trófeával lett gazdagabb a magyar autósport.

Az Európa-bajnokság összetett pontversenyét Bakkerud vezeti 43 ponttal. Kárai Tamás jelenleg – mindössze nyolc ponttal lemaradva a dobogós Duburg mögött, 31 ponttal a hatodik helyen áll, de ha így folytatja lesz ez előkelőbb is.

A hét végén az orosházi versenyző a magyar bajnokság 4. futamán, Kakucson áll rajthoz, egy hétre rá pedig folytatódik az Eb., mégpedig a rigai futammal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.