- hirdetés -

A világhírű Kaáli Nagy Géza professzort aligha kell bemutatni az orosháziaknak. A lokálpatrióta tudós és mecénás számos kitüntetés birtokosa már, csütörtökön a Békés Megyéért kitüntetést is megkapta, ami elmondása szerint eddigi élete legfontosabb elismerése.

Kaáli Nagy Géza nem mindennapi életútját már mi is bemutattuk. A professzor 1969-ben Amerikába emigrált, ahol szülész-nőgyógyász lett. Itt hozta létre a Kaáli Intézetet, amelynek köszönhetően több ezer meddő pár válhatott szülővé.

Méltató videójában is elhangzott, az Egyesült Államokban megtanulta, hogy ha a társadalom jó valakihez, akkor sikeres emberként viszonozni kell.

– Nekem Orosháza a szívem csücske bárhol járok a világon. Ötvenéves Egyesült Államokbeli életem során mindig is orosházinak vallottam magam. Nagyon örülök, hogy az utóbbi években egyre többet és hatékonyabban tudok a városért dolgozni – fogalmazott a professzor.

Az ezer szállal a térséghez kötődő Kaáli Nagy Géza ezt meg is teszi. A Táncsics egykori diákja mecénásként jelen van a mai napig az intézmény életében. Az elmúlt évben felújította és visszaállította eredeti állapotára a szülői házát és néhány hónapja megnyitotta old-timer múzeumát Orosházán.

Számos elismerés, kitüntetés birtokosa már Kaáli Nagy Géza. Legutóbb Pro Urbe Budapest díjat adományozott neki a főváros közgyűlése, a rengeteg szakmai elismerése közül a Semmelweis-díjra a legbüszkébb, de a szeptember másodikán kapott Békés Megyéért kitüntetés is különleges a számára.

– Felemelő érzés egy kitüntetést kapni, és azt kell mondjam, hogy Orosháza ezzel feltette a pontot az I-re, a koronát a mondat végére, mert egy ilyen gyönyörű estén résztvevőnek lenni, nagyobb öröm senki számára nem adatik meg – árulta el az OrosCafénak Kaáli Nagy Géza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.