- hirdetés -

Mintegy másfél évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Orosházán a Kaáli Autó-Motor Múzeum. A különleges autók és motorok iránt érdeklődőknek pénteken és szombaton újdonságokkal készülve tartanak majd ingyenes tárlatot.

Kaáli Nagy Géza professzor egyedülálló autó- és motorgyűjteménnyel rendelkezik Dörgicsén található múzeumában. Elhatározta, hogy Orosházán is létrehoz egy ilyen kiállítást, ami végül az Orosházi Technikai Sportok Egyesületének segítségével valósult meg. 2021. június 19-én ünnepélyes keretek között is megnyitották a Kaáli Autó-Motor Múzeum kapuit.

– Az emberi kéz a világ legcsodálatosabb teremtménye. A mai nyitóünnepségen az emberi kezek alkotásainak emelünk múzeum formájában örök emléket. Orosházi kézműveseknek, akik szeretett városunkban újították fel és keltették életre a nyugati járműveket, melyek az enyészet és a feledés homálya helyett most itt, rivaldafényben tündökölhetnek. Köszönet mindenkinek, aki ehhez hozzájárult, hogy most itt együtt, közösen ünnepelhessünk. Bátrak voltunk és mertünk nagyot álmodni – hangsúlyozta akkor a professzor.

2021 júniusában nyitotta meg kapuit a tárlat (Fotó: Horváth Bence)

A tárlatot most február 10-én, 15 órától (pénteki nap) és február 11-én, 14 órától (szombat) ingyenesen is megtekinthetik az autók és motorok, az oldtimer járgányok iránt érdeklődők. A tárlatot maga Kaáli Nagy Géza professzor vezeti majd, aki ígérete szerint számos meglepetéssel készülve várja az érdeklődőket.

Fontos tudni, hogy a program regisztrációhoz kötött, érdeklődni Zilahi-Asztalos Anitánál, a +36 20 558 8737-es telefonszámon lehet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.