- hirdetés -

Szűcs László fotótörténeti emlékfalának átadására gyűltek össze szeptember 3-án a Táncsics Mihály Gimnázium stúdiójában a közelmúltban elhunyt fotográfus szerettei, barátai, tisztelői.

Akik ismerték, mind szerették őt. Szűcs László őszinte, segítőkész ember, és remek fotós volt. Emlékfalának megnyitóünnepségére a gimnázium udvarán került sor.

– „Ember vagy, tehát embermódra és az emberek között kell élned. Embermódra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártani az embereknek. Ha megkísérled feltűnés és hiú szerep nélkül segíteni az embereket.” – Márai Sándor eme csodálatos gondolataival köszöntötte a megjelenteket dr. Blahó János, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, hozzátéve, úgy véli, ezek a sorok hűen tükrözik Szűcs László életfilozófiáját.

– Laci egy rendkívül gazdag ember volt, aki bő kézzel mérte a szeretetet és a barátságot. Ugyanakkor rendkívüli igényességgel élt és dolgozott. Mindig odafigyelt a kérő szavakra, és ahol tudott, segített. Orosháza jeles mecénásaként emlékezhetünk rá – emelte ki az igazgató.

Nagyban segítette a gimnázium gyarapodását is. Ami a tanuló ifjúság számára jó, hasznos és értékes volt, azt jó szívvel oda is adta az iskolának. Így kapták meg üzletének bútorzatát, és így jöhetett létre a Táncsics Stúdióban az a fotótörténeti kiállítás is, melyben a Szűcs László által gyűjtött eszközök, házi fotómúzeumának darabjai is szerepelnek. Ebből is látszik, hogy még életének utolsó szakaszában is volt energiája adni, szeretetét és értékeit megosztani, átörökíteni.

Szűcs László 2021. március 19-én súlyos betegség következtében távozott el az élők sorából. A munkája és személye iránt érzett nagyrabecsülés jeleként ezzel a fotótörténeti emlékfallal tisztelegnek emléke előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.