- hirdetés -

A férfi két nőt követett egy cukrászda teraszáig, majd előbb a telefonját, utána a táskáját akarta elvenni az egyik nőtől, még május elején. Egy szintén ott tartózkodó vendég hívta a rendőrséget. A 31 éves férfi jelenleg letartóztatásban van.

Az ittas állapotban lévő férfi május 3-án Orosházán követni kezdte a sértettet és a vele lévő rokonát, mivel elhatározta, hogy elveszi értéktárgyaikat. A két nő az egyik cukrászda utcai teraszára ült, a nő a telefonját az asztalra tette, és kihangosítva beszélt az élettársával. A férfi ekkor mögé lépett, és a telefont felkapta az asztalról, azonban a nőnek egy hirtelen mozdulattal sikerült visszaszereznie azt, és rászólt a férfire, hogy hagyja őket békén. A férfi azonban nem tágított, amit látott az egyik vendég és hívta a rendőrséget.

A férfi ismét odalépett a nőhöz, és elvette a válltáskáját és megpróbált távozni, azonban a rendőrséget is értesítő férfi a férfi után ment, és megpróbálta visszavenni tőle. Ekkor dulakodás alakult ki közöttük. Az elkövető férfi a dulakodás során a táskát elejtette, amit a nő ezután magához vett.

Az ittas férfi ezután ismét odament a nőhöz, aki hiába védte testével értéktárgyait, kiragadta a kezéből a mobiltelefonját, azonban a korábban is a nő segítségére siető férfi visszavette azt a rablótól. Ezután sem hagyott fel az elkövető a sértett értéktárgyainak erőszakos megszerzésével, azonban az őt segítő férfi ezt megakadályozta. A sértett végül elhagyta a cukrászda teraszát, majd a vádlott is távozott, akit azonban a közelben a kiérkező rendőrök elfogtak.

Rablás bűntette miatt emelt vádat és vádiratában beismerés esetére is végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és közügyektől eltiltásra tett indítványt az Orosházi Járási Ügyészség a 31 éves, jelenleg letartóztatásban lévő orosházi férfival szemben – derül ki a Békés Megyei Főügyészség közleményéből.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.