- hirdetés -

Svédországban kezdődött a rallycross Európa-bajnokság. Höljes sok versenyző bakancslistáján szerepel, hiszen a rallycross egyik fellegvára és sokan már csak a pálya hangulat miatt is szívesen látogatnak el ide.

Sajnos a több tízezres nézőszám most elmaradt és Tamás szerint furcsa is volt így versenyezni itt, viszont a kategória 24 indulója biztosította az izgalmas versenyt. Nagyon kemény futamok voltak. Ez az eredményeken és az időkön is látszik: az Eb mezőnye sokszor gyorsabb időkkel abszolválta az előfutamokat, mint a 10 fős Vb alakulat. Az első körökben nem volt ritka, ha 10-12 autó is egy másodpercen belül volt egymáshoz képest. Ezért is elismerendő, hogy elődöntőbe, majd döntőbe jutottak Kárai Tomiék. Persze volt adok-kapok, kicsúszás, csata, de a végeredmény számít és a negyedik hely nagyszerű teljesítmény.

A huszonnégy tagú Európa-bajnoki mezőny (Fotó: Kárai Mororsport)

– Nagyon szeretem a höljes-i pályát. Megkérdezték a verseny előtt, hogy nem szeretnék-e a Vb-n menni, mert ott kevés autó van, de nemet mondtam. Utólag is jó döntés volt. A verseny végére állt össze az autó az időeredményeket tekintve. Kemény futamok voltak és azt gondolom, helyt álltunk ebben a mezőnyben, amiben a helyi, skandinávok magasra teszik a mércét – kommentálta az orosházi versenyző.

Nagy tempót és éles csatákat hozott a verseny (Fotó: Kárai Motorsport)

Kárai Tamás és a csapat számára a következő megmérettetés, a hétvégén Franciaországban rendezendő Európa-bajnoki futam lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.