- hirdetés -

Mindössze tizenkét éves, de már felállhatott a dobogó tetejére a Kárai Motorsport ifjú versenyzője a szakági díjátadón.

Botond – csakúgy, mint példaképe, az Európa bajnok Kárai Tamás – autokrosszal kezdte a versenyzést. 2022 áprilisában versenyzett először Nyírádon. Tavaly nyílt előtte egy másik lehetőség, hogy a rallikrosszban is kipróbálhassa magát. A Rallikrossz Astra Kupában tizennyolcan álltak rajthoz az év elején, felnőttek, fiatalok vegyesen. Az éves összesített eredmények alapján Botond a tizedik helyet szerezte meg a kölcsön Opellal. Volt azonban a bajnokságon belül egy másik verseny is, a „Rookie of the Year”, vagyis az év újonca verseny. Páli Botond ebben az értékelésben a második helyen végzett (volna), de az év végén kellemes meglepetés érte. A sümegi díjátadón, az Astra Kupa összetett győztese, aki egyébként nyerte az év újonca versenyt is, lemondott az utóbbi a kategóriában szerzett pontjairól, így elsőséghez juttatva az orosházi fiút.

Botond ügyesen versenyzett a kölcsön Astrával (Fotó: Páli Szabolcs)

– Idén a Rallikrossz Magyar Kupa -1400-as kategóriájában szeretnénk indulni, de ehhez még nincs meg az autó. Az Opel Astra kölcsönben volt nálunk, azt visszaadjuk és egy Suzukiban gondolkodunk. A meglevő Suzukim nem alkalmas műszakilag az ebben az osztályban versenyzésre, így ezt most el szeretnénk adni és egy másik, erősebb autót venni helyette. Itt is elsősorban felnőttek vannak. Nagyon szeretnék az év végén a top 5 mezőnyébe beférni, év közben pedig egy-egy futam után felállni a dobogóra – mondja az ifjú versenyző.

Természetesen Botond versenyzése anyagilag nagy terheket ró a családra. Mint elmondták nagyon jó lenne, ha találnának olyan támogatót, aki(k) lát fantáziát az ifjú tehetségben és anyagilag kicsit a szárnyai alá tudná venni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.