- hirdetés -

Az orgona hangja, a templom illata, a falon található festmények, a szobrok, a belső tér mérete, az esperesplébános szavai mind-mind elvarázsolták a gyerekeket a Eötvös katolikus óvoda évnyitó szentmiséjén.

Ünneplő öltözetben, kíváncsisággal a lelkükben sétáltak át ma délelőtt a gyerekek a katolikus óvodából a templomba.

– Minden évben szeptember 1-jén áthozzuk ide a templomba a gyerekeket egy évnyitó szentmisére – fogalmazott Szőke-Molnár Csilla óvodavezető. – A életkorukhoz igazodik az ünnepség időtartama és annak tartalma is, László atyával és a hitoktatónkkal, Zsoldi Lajossal megbeszélve, közösen gondoljuk ki, hogyan is épüljön fel a szentmise. Olyan dalokból is felcsendül néhány, mely a gyerekek számára ismert, így ők is együtt tudnak velünk énekelni.

Szőke-Molnár Csilla óvodavezető (Fotó: Horváth Bence)

Ma tíz éve, 2011. szeptember 1-jén került az óvoda a katolikus egyház fenntartása alá. Ezzel egyidejűleg a hitélet felerősödött az intézményben, a gyerekek a foglalkozások során megismerkedhetnek Jézus és a szentek életével is.

– Nagyon különleges év lesz ez a mostani, izgatottan vártuk már ezt a jubileumi időszakot – folytatta az óvodavezető. – Sok programmal készülünk, lesz fotó- és rajzkiállításunk, katolikus óvodák közötti sportnapunk, és mindezek mellett rengeteg meglepetéssel várjuk a szülőket és a gyerekeket.

Egyelőre nincsenek érvényben járványügyi korlátozások az óvodákban, így nincs reggelente testhőmérséklet-ellenőrzés, és a szülők is bekísérhetik gyermekeiket az épületbe. Az óvodavezető reméli, ez a jövőben is így marad.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.