- hirdetés -

Pénteken kezdődik a szezon az Extraligában. Nehéz szezon vár az ASE Orosháza asztaliteniszezőire, a céljuk az, hogy bebiztosítsák a helyüket a legjobbak között.

A 2021/22-es szezon Extraliga első csoportkörét augusztus 27-én rendezik meg Budapesten, az Ormai László csarnokban. Változás az előző bajnoki kiíráshoz képest, hogy nyolc helyett 12 csapat áll a rajthoz. A feljutók mellett a para versenyzőknek lehetőséget adó Győr és az Ajka is elindul.

Az orosházi egyesület a biztos bennmaradást fogalmazta meg célként, de ebben a mezőnyben nem lesz egyszerű feladatuk, hiszen az eddigi kettő helyett négy csapat búcsúzik az Extraligától az idény végén.

– Az első körben a bronzérmes Kecskemét, a Kiskunmajsa, Soltvadkert és zárásként az ezüstérmes BP. ERDÉRT lesznek az ellenfeleink. Együttesünkben a két légiós, Barbu Ana, Irina Rus, Hudák Dorina és Letanóczki Dalma szerepeltetését tervezzük. Nehéz lesz az első kör, hiszen a négy csapattal szemben az előző évben csak egy döntetlenre futotta – fogalmazott Bogdánffy Csaba szakreferens.

Bíznak benne, hogy a jelenlegi csapat egységesebb és képes lesz meglepetéseket szerezni. Kifejtette, hogy az anyagi lehetőségeik határára érkeztek, ami alapján a tisztes helytállás lehet a céljuk.

Ősszel indul az NB I és az NB III is

Szót ejtett az NB I-es, illetve az NB III-as csapatról is. Kiderült, hogy az NB I-esek novemberben kezdenek, az első kört Orosházán rendezik. A csapatban a két rutinos játékos Benkő Anett és Varga Bernadett mellet a fiatalok Farkas Izabella és Bényei Nelli kap játéklehetőséget.

Az NB III-as férfi pontvadászat szeptember 3-án rajtol, ahol már az edző Miskolci Kristóf is erősítheti az orosháziakat, mellette a csapat előző évi húzóembere Hudák Dorina valamint Szőke Ferenc, Bohács Béla és Farkas Izabella összetételű keret készül az új szezonra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.