- hirdetés -

Több, mint százan zsúfolódtak össze a képtár első emeleti kiállítótermében szombat délelőtt. A most megnyitott, Élet kenyere című kiállítás a maga nemében különleges.

A tárlat különlegességét a létrehozásának apropója és a művek témája adja. A szeptemberi, Budapesten rendezendő Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére és annak szellemiségében gyűjtöttek össze egy kiállításra valót, kortárs orosházi művészek alkotásaiból. A kiállítás mottója – egy Jézustól származó idézet – sok mindent elmond a szervezők, a kiállítás létrehozóinak szándékáról: „Én vagyok az élet kenyere, aki hozzám jön nem éhezik, s aki bennem hisz nem szomjazik soha.”

Mintegy százan hallgatták Deák György megnyitóját (Fotó: Takács Csaba)

A tárlaton Adorján Anna, Baráthné Hopka Ágnes, Birkásné Bodrogi Alice, Csizmadia Ildikó, Felföldiné Tóth Erika, Horváth Csilla, Kruzslicz Zsolt, Levicki Lenke, Szula Csaba, Tompa Margit alkotásai láthatók. A művek, szinte kivétel nélkül vallási témájúak, vallási kötődésűek. Az alkalmazott technikák is sokszínűek, az akvarelltől, az olajfestményen át a Tiffany üveg dísztárgyakig, a keresztszemes hímzésig.

Nagyon szépek a Tiffany dísztárgyak…

Deák György nyitotta meg a tárlatot. Megnyitójában helyet kapott dr. Serfőző Levente püspöki helynök videó üzenete, melyben az egyházi személyiség is üdvözölte a kiállítás gondolatát és megköszönte a szervezők és az alkotók munkáját.

…de a kiállított festmények is. (Fotó: Takács Csaba)

A gondosan szerkesztett, nagyon szép tárlat 2021. szeptember 25-ig tekinthető meg a Városi Képtárban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.