- hirdetés -

11 fős, sikeres övvizsgájukat követően augusztus 16-án nyári edzőtáborukba is belevágtak a Contact K.T.H.E. sportolói. A foglalkozásokon az egyesület felnőtt és utánpótláskorú kick-boxolói is részt vesznek, akik igyekeznek minél tökéletesebbre csiszolni formagyakorlataikat. Az őszi időszakban ugyanis egy rendkívül mozgalmas versenyszezon vár majd rájuk, köztük a világbajnokság vagy az Orosházán rendezett országos bajnokság.

– Egy 11 fős övvizsgát tartottunk néhány napja itt kint Gyopárosfürdőn. Ez egy rendkívül fontos és nagy jelentőségű pillanat volt a tanítványoknak, hiszen az elmúlt időszakban sajnos foghíjas volt a versenyidőszak, ezért ezzel is igyekeztünk őket motiválni. Szerencsére ez sikerült is, hiszen mind a 11-en kiválóan teljesítettek és sikeres övvizsgát tettek.

Eredetileg a magyar válogatott formagyakorlat edzőtábora volt betervezve Csongrádra, de az bizonyos okok miatt elmaradt, ezért hirtelen és gyorsan kellett döntést hoznunk. Így esett Gyopárosfürdőre a választás, itt tartjuk most meg a foglalkozásokat. A táborunk eredetileg a felnőtt korosztályra volt kihegyezve, de utánpótláskorú tanítványok is szép számmal jöttek – ismertette a részleteket Puravecz Péter, az egyesület vezetőedzője.

Elmondta, kizárólag formagyakorlat zajlik a foglalkozásaikon, a megfelelő kéztechnikák és fegyveres technikák fejlesztése. Elég pörgős versenyszezon elé néznek, szeptemberben ugyanis Budapesten vesznek majd részt világkupán, amit előreláthatólag összesen nem kevesebb, mint 2500 versenyzővel rendeznek majd.

Saját rendezésű megmérettetés is vár majd az orosházi kick-boxolókra, szeptember végén ugyanis itt mérhetik össze ügyességüket és felkészültségüket a formagyakorlati kategória magyar bajnokságának a résztvevői. Október közepén pedig Olaszországba utaznak, a hat napot felölelő világbajnokságra.

A sportolóknak az akrobatikus elemek minél magasabb szintű elsajátításában Balogh Dávid, a Flip Unit Team nevű szegedi akrobata csapat vezetője segített.
– Tulajdonképpen szorosan kapcsolódik a két sportág egymáshoz. A csapat formagyakorlata is tele van akrobatikus elemekkel, éppen ezért 2 évvel ezelőtt Péter felvette velem a kapcsolatot, hogy dolgozzunk együtt, építsük tovább a szakág magyarországi képzését. Én azt mondom, hogy jól haladunk, hiszen ezalatt nagyon magas szintre eljutottak a versenyzők, van bennük potenciál és ezt a későbbiekben majd a világbajnokságon is meg tudják mutatni – tette hozzá.

A versenyszezon beindulását Brebovszky Zoltán is nagyon várja már.
– Rendkívül jól érzem magam ebben a táborban. Hétfő délelőtt, az első napján akrobatikával kezdtünk, alapozással, nyújtással, majd a haladóbb technikák is hamarosan teret kapnak. A következő napokban a cél, hogy nagyjából összerakjam a saját gyakorlatom. A következő hónaptól kezdve pedig, hogy újra versenyezhessünk, hiszen már nagyon hiányoznak az utazások és az ezzel járó adrenalin – árulta el a fiatal sportoló.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.