- hirdetés -

Beiratkozás, diákigazolvány-igénylés, diákmunka vállalása és sok más – bőven lesz dolga a következő hetekben azoknak a tanulóknak, akik idén kezdik meg az egyetemet vagy a főiskolát.

Érdemes időben megnézni az egyetemi, főiskolai tájékoztatóban, hogy milyen formában kell beiratkozni, milyen igazolványokat, dokumentumokat kell bemutatni. A személyes beiratkozást megelőzi a Neptunos beiratkozás, félévaktiválás. Az egyetemi évek alatt csupán egyszer kell beiratkozni, ezt követően azonban félévente kell majd bejelentkezni a következőre.

A személyes beiratkozás során elengedhetetlen a beiratkozási lap és ezért kell a Neptunban is beiratkozni – ezt ugyanis onnan lehet letölteni a félévaktiválás után. Nagyon figyeljen oda mindenki arra, hogy a helyes adatai szerepeljenek a lapon, ha kell még a beiratkozás előtt módosítsa valaki, ha megváltozott a lakcíme vagy bármi más történt. A személyes iratok közül a személyi igazolvány, lakcímkártya, adóazonosító és TAJ-kártya is kell, valamint a lehetséges többletpontok eredeti dokumentumai, ezen felül kérhetik az érettségi bizonyítvány és a középiskolai bizonyítvány másolatát is. Kellhetnek többek közt a nyelvvizsga bizonyítványok is.

Érdemes megnézni még, hogy ki milyen ösztöndíjra vagy támogatásra pályázhat, ezek közül néhányat az önköltséges képzéseken tanulók is megkaphatnak. A középiskolai diákigazolványokat még október 31-ig használhatják a leendő elsőévesek, ezért érdemes időben elkezdeni a diákigazolvány igénylést. Ehhez először egy okmányirodába kell bemenni, majd a fotó készítése és az aláírás rögzítése után az elektronikus tanulmányi rendszeren keresztül indíthatják el az igénylést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.