- hirdetés -

Akkor adhatja le valaki a jelentkezését a 2021-es pótfelvételin, ha sehova nem jelentkeztek az általános felvételi eljárásba vagy jelentkeztek, de nem kerültek be egyetlen egyetemre sem.

A felsőoktatási pótfelvételi – az általános felvételi eljáráshoz hasonlóan – online zajlik, a jelentkezésre az E-felvételi rendszerben van lehetőség augusztus 8-ig.

Néhány kivételtől eltekintve a pótfelvételin csak önköltséges képzéseket indítanak. Fontos, hogy ebben az esetben nem lehet megjelölni több helyet, csak egyetlen egyetem egyetlen képzésére jelentkezhetnek az érintettek. Fontos viszont tudni, hogy a két képzési forma megjelölése (fizetős vagy állami) ebben az esetben is egynek számít.

A jelentkezési kérelemhez csatolandó dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel együtt kell feltölteniük a pótfelvételire jelentkezőknek, szintén augusztus 8-ig, hiánypótlási időszak azonban nem lesz. Az általános felvételi eljáráshoz hasonlóan most is Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott 2 aláírt hitelesítő adatlap postára adásával lehet megtenni. Aki nem hitelesíti a jelentkezését, az nem vehető fel a pótfelvételi eljárásban egy képzésre sem.

– Abban az esetben, ha a megjelölt képzésen kötelező alkalmassági, gyakorlati vagy felvételi vizsga van, akkor ezt az egyetem a pótfelvételi hirdetményben jelzi, és tájékoztatja az érintetteket ennek időpontjáról is. Fontos azonban, hogy az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek, így a résztvevőknek kell utánajárnia a dolgoknak.

A pótfelvételi ponthatárok kihirdetése várhatóan augusztus 27-én lesz, ekkor derül ki, hogy kiket vettek fel az általuk megjelölt képzésekre. Ha valaki felvételt nyert a megjelölt képzésre, akkor a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat szintén az egyetemtől kapja majd meg szeptember első napjaiban – írta az eduline.hu oldal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.