- hirdetés -

Múlt héten rendezték meg Miskolcon az EDU Robot Camp tábort, ahol a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium pedagógusa, Mészáros Melinda is részt vett oktatóként. Grúz, montenegrói és lengyel fiatalokkal is dolgozott együtt a foglalkozások során.

A program szervezője az Edutus Egyetem volt, a helyszínt pedig a Miskolci Egyetem biztosította augusztus 21. és augusztus 26. között. Összesen 10 országból érkeztek diákok, akik korábban a WRO (World Robot Olympiad) versenyeken saját hazájukat képviselve nyerték el a lehetőséget vagy szerették volna tudásukat bővíteni. Összesen hat oktatót kértek fel, köztük a Kossuth Lajos Technikum pedagógusát, Mészáros Melindát, aki Németh Imre Alapítvány elnökeként is dolgozik az intézménnyel együttműködve.

– Számomra egy igazán érdekes, megtisztelő felkérés és egyben feladat volt, a csapatomban grúz diákok is szerepeltek, valamint két montenegrói és lengyel csapat vett részt. Érdekes feladatokat kaptak a robot szétszedésétől kezdve a liftszerkezetek építéséig, de persze nemcsak a kutatásról, hanem a pihenésről is szólt ez a közel egy hét. A végét egy közös megmérettetés zárta.

Oktatóként érdekes volt látni, hogy teljesen lényegtelen, milyen országból származtak vagy milyen nyelvi szinttel érkeztek a diákok, ha egy azonos célért beállítottuk őket egy csoportba és az irányultságuk is közös volt, kimondottan magas szinten tudtak teljesíteni – árulta el Mészáros Melinda.

Hozzátette, számára is egy érdekes tapasztalatot jelentett, sokat tanult belőle és bízik benne, hogy a résztvevők is tudják majd hasznosítani az itt megszerzett tudást, tapasztalatokat a későbbiekben versenyeken, vagy éppen a tanulmányaik, munkájuk során.

Az Edutus Egyetem videója a foglalkozásokról

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.