- hirdetés -

A férfi rátámadott egy idős nőre, majd néhány ezer forint értékben kirabolta július 31-én hajnalban Orosházán. Az esetet megelőzően aznap, egy másik nőtől szintén pénzt kért és bántalmazta. Neki sikerült elmenekülnie.

Egy 23 éves, büntetett előéletű végegyházi férfi letartóztatását kezdeményezte a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi szombat hajnalban Orosházán megállított és pénzt követelt egy arra járó 70 éves idős nőtől. A követelésnek a nő nem tett eleget, ezért a gyanúsított ellökte, többször megütötte és megrugdosta az idős nőt, aki ezután néhány ezer forintot átadott neki.

A férfi a fenti cselekmény elkövetését közvetlenül megelőzően, 05 óra előtt nem sokkal Orosházán, odalépett egy várakozó nőhöz, ráköszönt és szintén pénzt kért tőle, hogy haza tudjon menni. A sértettnél nem volt pénz, mert dolgozni indult, így nem is tudott volna adni. Ekkor a férfi indulatossá vált, szidalmazni kezdte a sértettet és egy alkalommal az értékeinek megszerzése érdekében ököllel halántékon ütötte. A sértett ezt követően futásnak eredt, sikerült elmenekülnie a helyszínről és egy közeli pékségben segítséget kért; sérülése a bántalmazás következtében nem keletkezett – tudtuk meg a Békés Megyei Főügyészségtől.

A férfival szemben két másik büntetőeljárás is folyamatban van súlyos testi sértés bűntette és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, ez utóbbi ügyben éppen a cselekményeket megelőző napon, 2021. július 30-án hallgatták ki gyanúsítottként.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.