- hirdetés -

Már legalább egy éve terített drogot Orosházán az a házaspár, akiknek kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte letartóztatását az Orosházi Járási Ügyészség. Lakásukban kábítószert, illetve kábítószer-kereskedelemben, a drog adagolására utaló eszközöket találtak.

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy orosházi házaspár – egy 41 éves többszörösen büntetett előéletű férfi és egy 33 éves, szintén többszörösen büntetett előéletű nő – letartóztatását, akik legalább egy éve terítettek drogot Orosházán – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

A házaspár tagjai 2022 őszétől heti rendszerességgel értékesítettek kábítószert Orosházán. A hatóság 2023. november 20-án hajnalban tartott kutatás során a férfi gépjárműjében, illetve közös lakásukban kábítószert, valamint drog adagolására utaló eszközöket talált és foglalt le.

A terheltekkel szemben a letartóztatás több különös feltétele is fennállt: egyrészt tartani lehet attól, hogy szabadlábra kerülve a büntetőeljárásban résztvevő személyek befolyásolásával vagy megfélemlítésével, illetőleg a le nem foglalt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével vagy megsemmisítésével a bizonyítás eredményének meghiúsítására törekednének. Előéletükre figyelemmel a bűnismétlés veszélye is megállapítható volt – ismertette az ügyészség. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve a terheltek letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.