- hirdetés -

Egy orosházi hajléktalan férfi letartóztatását kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészég, aki elvette egy közepes fokban értelmi fogyatékos pénzét. A hajléktalan férfi egyébként többszörösen büntetett előéletű, erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Kifosztás bűntette miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy 47 éves orosházi illetőségű, de hajléktalan életmódot folytató férfi letartóztatását, aki november 21-én, a kora délutáni órákban az Október 6. utcában szólította le a sértettet, aki épp egy sérült emberek részére fenntartott intézményből jött ki – ismertette a Békés Vármegyei Főügyészség.

A terhelt egy újságot kínált megvételre, majd a fogyatékossággal élő sértett kezében tartott táskából kivette a pénztárcáját, és elvett legalább 3500 forintot. A hajléktalan férfi ezután rábírta a sértettet arra, hogy együtt menjenek be egy helyi bankfiókba, hogy pénzt vegyenek le a bankszámlájáról. A sértettnek azonban valójában nem volt bankkártyája, sem folyószámlája, csak egy bankkártyával könnyen összetéveszthető papírlapja a pénztárcában. A terhelt így hiába gondolta, nem juthatott hozzá a sértett pénzéhez. A korábban elvett 3500 forint pedig lefoglalás útján megtérült.

A férfival szemben jelen eljáráson kívül további három eljárás is folyamatban van a Budapest X. Kerületi, az Orosházi és a Békéscsabai Rendőrkapitányság előtt lopások és rongálás miatt – tette hozzá a főügyészség.

A letartóztatás kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt volt szükség; másrészt tartani lehet attól is, hogy a terhelt szabadlábon a büntetőeljárásban résztvevő személyek befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítás eredményének meghiúsítására törekedne, valamint az előéletére figyelemmel a bűnismétlés veszélye is fennáll. Éppen ezért a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.