- hirdetés -

A tervezett felújítással elkészültek, de további munkálatokra van szükség Gyopárosfürdőn az élményfürdő tetőszerkezetén. A tervek már készülnek, jövő nyárig fejeződhet be a kivitelezés.

Júniusban alpinisták dolgoztak az élményfürdő tetőszerkezetén, az elhasználódott gerendákat cserélték ki. A fürdő üzemeltetéséért felelős Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, hogy ezzel az előre eltervezett módon végeztek a szakemberek.

A munkálatok során azonban olyan kivitelezési hibákat találtak a bádogfedés alatt, ami miatt további beavatkozásokra van szükség.

– Az élményfürdő építésekor nem gondoskodtak a megfelelő szellőzőréteg kialakításáról, illetve a párazáró fóliát sem helyeztek fel. Ez oda vezetett, hogy a 17 év alatt összegyűlt pára lecsapódott, ami kárt tett a faszerkezetben. Emiatt egy nagyobb lélegzetvételű felújításra kerül sor. Részben kijavíthatók a hibák, de van olyan terület ahol teljesen megújul a tetőszerkezet – sorolta Benkő Ferenc.

A statikai szakvéleményt már megrendelték. A tervek októberre készülnek el – ehhez Szendrő Péter eredeti tervrajzaira is szükség volt – majd egy közbeszerzési eljárás kezdődik. Benkő Ferenc elmondta, hogy a felújításhoz szükséges anyagi forrást az önkormányzat biztosítja. A beruházás várhatóan 2022 nyaráig befejeződik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.