- hirdetés -

Az Orosházi Járási Ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete és további 4 rendbeli lopás vétsége miatt kezdeményezte egy többszörösen büntetett előéletű 38 éves orosházi férfi letartóztatását.

A férfi 2021. június 02-án, az esti órákban Orosházán, a Móricz Zsigmond utcán beszédbe elegyedett egy férfival, majd tőle koldulás jelleggel pénzt kért. Amikor a sértett elővette a pénztárcáját, akkor a terhelt a 32.000.-Ft készpénzt tartalmazó tárcát a sértett kezéből kikapta és azzal elfutott. 2021. július 05-én, a hajnali órákban az ablakot betörve bement egy gyermekélelmezési intézmény orosházi épületébe, ahonnan élelmiszert és csaptelepeket kísérelt meg jogtalanul eltulajdonítani, azonban a helyszínen tetten érték. A jogtalan eltulajdonítási szándékkal veszélyeztetett érték 364.369.-Ft-ot, a rongálással okozott kár 300.000.-Ft-ot tett ki.

A férfi 2021 áprilisában egy tárolóból egy 10.000.-Ft értékű vízmelegítőt, májusban egy üzlet előtti kerékpártárolóból egy 30.000.-Ft értékű lezáratlan kerékpárt, míg július 17-én egy orosházi sörözőből 2 db, egyenként 5.000.-Ft értékű hangfalat tulajdonított el.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a bűnismétlés ténye és annak további veszélye miatt került sor. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.