- hirdetés -

Edzőtáborral hangolódtak nyári versenyeikre és a szeptemberi folytatásra az Orosháza Városi Tenisz Klub (OVTK) sportolói. A Tó utcai teniszpályán a délelőtti foglalkozások során gyorsaságukat, erejüket, állóképességüket fejlesztették, délutánonként pedig barátságos mérkőzéseket is játszottak egymással.

– Szép hagyományai vannak az edzőtáborunknak, hiszen már több évre nyúlik vissza, de a kezdés óta minden évben megrendeztük. A felépítése úgy néz ki, hogy reggel 9 órakor kezdünk, a délelőtti edzéseken mindig a gyorsaság, az erő és az állóképesség fejlesztése kapja a legnagyobb hangsúlyt. A délutáni tréningek pedig játékosak, tehát barátságos meccseket játszanak a sportolóink vagy különböző játékos feladatokat végeznek.

Emellett aki akar, az itt ebédelhet, mindennap rendelünk egy menüt, azt közösen elfogyasztjuk, a másik lehetőség pedig, hogy egy órára hazamehet, aki szeretne – ismertette a részleteket az egyesület vezetőedzője Németh István.

Elmondta, a 10-12 éves játékosok edzenek közösen, de szinte minden utánpótlás korosztály képviselteti magát a foglalkozások során. A felnőtt versenyzők, köztük Lehoczky Anna és Juhos Tibor is amikor csak tudnak, igyekeznek bekapcsolódni a munkába. Az edzőtábort rövidesen egy komoly erőfelmérő szakítja majd meg, amit Gyulán rendeznek.

– Ugyan biztosan fáradt lesz már a banda, de egyben jól ki is egészíti az edzéseket ez az erőpróba. Egy amatőr teniszverseny lesz, aminek az a lényege, hogy a felnőtt ranglista 200 helyezettjén kívüliek indulhatnak csak, illetve olyan játékosok, akik korosztályukban sosem voltak a legjobb 20-ban, de úgy vélem nívós torna vár ránk – tette hozzá a vezetőedző.

Hozzátette, az augusztusi hónap eleje mindig egy kis szünettel indul, amikor a nyaralásé és egy kis pihenésé a főszerep. A hónap közepétől azonban folytatódnak az edzések, hiszen hamarosan a korosztályos országos bajnokságokon bizonyíthatja ügyességét az OVTK versenyzőinek egy része. Szeptemberben sem dőlhetnek hátra, hiszen a csapatbajnoki küzdelmek is hamarosan folytatódnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.