- hirdetés -

A tavalyi évben a járványhelyzet miatt sokan mondták vissza külföldre tervezett utazásukat, a többség inkább országon belül választott magának úti célt vagy nyaralási helyet. Idén ez már másként működik, a görög és a török tengerpart az orosháziaknál is a legkedveltebb állomások közé tartozik. A Nagy Utazási Irodát kérdeztük meg a változásokról.

– Mi úgy látjuk, hogy az idei évben jócskán megnövekedett a külföldre utazások száma, főleg a tavalyi időszakhoz viszonyítva. Az emberek utazni szeretnének, ki szeretnének mozdulni, tengert szeretnének látni és ezt idén már meg is teszik. Tavaly a félelem még jobban benne volt a levegőben, országos viszonylatban és Orosházán is jóval kevesebben utaztak külföldre. Ezúttal viszont már másképp van – árulta el megkeresésünkre Nagy Lászlóné.

Hozzátette, aki be van oltva, minden további nélkül útra kelhet, egyedül regisztrálnia kell hozzá, de ezek nem olyan dolgok, amiket ne lehetne megcsinálni. Az egyetlen nehézséget az jelentheti, hogy nem minden ország fogadja el az összes oltástípust (így például Ausztria sem fogadja el a kínai vakcinát). A legnépszerűbb úti célok közé a görög és a török tengerpart tartozik és ugyan hegyvidékre is utaznak ilyenkor a kikapcsolódni vágyók, mégis a tengerhez vágynak a legtöbben.

– Én azt gondolom, a tenger, a nagy víz nyugtató hatással van az emberekre, sokaknak kell, hogy egy kicsit ismét szabadnak érezhessék magukat. Annak ellenére, hogy bizonyos feltételekhez van kötve az utazás, szeretnének kicsit kitörni a bezártságból. Rengetegen voltak, akik tavaly és akár idén is körbejárták az országot, elmentek olyan helyszínekre, ahol már régen voltak vagy még egyáltalán nem látták, most viszont már külföldre is el szeretnének utazni – tette hozzá Nagy Lászlóné.

Kiemelt képen: A görög tengerpart a legkedveltebb úti célok közé tartozik (Illusztráció: pixabay)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.