- hirdetés -

Március elsejétől változások lépnek életbe az állami közlekedés áraival kapcsolatban. Ezek között új ingyenes utazási lehetőségek és kedvezmények is szerepelnek.

A 65 év felettiek mellett a 14 év alatti személyekre is kiterjesztik az ingyenes utazás lehetőségét, valamint a megszűnő bérlettípusok helyett új kedvezményes napijegyeket vezetnek be – tájékoztat oldalán a kormany.hu. Ilyen új kedvezményes napijegy a Vármegye24, valamint a Magyarország24, melyek közül az előbbivel 999 forintba, míg utóbbival 4999 forintba kerül majd az utazás a MÁV és a Volán összes járatán.

A cikkben arra is kitérnek, hogy habár az eddigi 65-féle kedvezményből 22 marad meg a MÁV és a Volán járatain, ezek nagy része azonban 50 százalékos kedvezményt biztosít majd. Ebbe beletartoznak a 14 és 25 év közötti fiatalok is, akik szintén az eredeti jegyár feléért ülhetnek majd fel a különböző járatokra. Mindez a közszolgálatban – például oktatás és egészségügy – dolgozókat is érinti, hiszen ők is 50 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe, amennyiben elvégzik a szükséges regisztrációt.

A 65 év alatti korosztályra is gondoltak, akik szintén kedvezményesen vásárolhatnak majd vármegye-, illetve országbérletet. Valamint az eddig 90 százalékos engedménnyel utazó fogyatékkal élők, tartós betegek és nagycsaládosok március elsejétől ingyenes utazhatnak majd a MÁV és Volán járatain.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.