- hirdetés -

Az Egy Más jövőÉrt Alapítvány az „Együtt jobbak vagyunk-helyi komplex program Orosháza társadalmi integrációjáért II. ütem” elnevezésű pályázat keretében a nyár folyamán számos ingyenes programmal segíti a hátrányos helyzetű gyermekek szünidejének hasznos eltöltését.

Három alkalommal napközis táboroztatás keretében a szabadidő hasznos és élményszerű eltöltésén túl hangsúlyos szerepet kapnak a személyiség-, és készségfejlesztő foglalkozások, a környezetvédelem és a közösségépítés. Mint azt Halustyik Éva, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a cél a gyerekek társas készségeinek fejlesztése, annak elősegítése, hogy mindenki barátokra találjon és magabiztosan kommunikáljon társaival.

– Izgalmas, szórakoztató programokon keresztül tanulnak egymástól a résztvevők, miközben ismeretterjesztő, csapatépítő játékokon, tartalmas beszélgetésekben vesznek részt. Az ötnapos táboroztatáson minden alkalommal szerepel kirándulás, fürdőzés, lovasprogram, csapatépítő játékok, kreatív foglalkozás, mozilátogatás, közös főzés – tájékoztatott a kuratóriumi elnök. 

Minden táborozáson érdekes programok várják a gyerekeket (Fotók: Egy Más jövőÉrt Alapítvány)

Július 10-én egynapos kiránduláson vehettek részt a gyermekek és szüleik Mártélyon, ahol többek között lehetőség volt a tanösvény megtekintésére, fürdőzésre, sportolásra közös ebéd elfogyasztására. A program keretében augusztusban Poroszlóra utazik a csapat, ahol a Tisza-tavi Ökocentrumot fogják megtekinteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.