- hirdetés -

Ha nyár, akkor tánctábor – vallja a ReDance Hip-Hop Crew csapata, ez pedig idén sem alakult másként. A kisebbek és a haladó táncosok edzései ezúttal is külön, a programok viszont ezúttal közösen zajlottak. A foglalkozások olyan jól sikerültek, hogy a következő hónapban szeretnék megismételni.

Minden évben külön táborokat tartottam, egyet a piciknek, egyet pedig az idősebb korosztálynak. Most összevontuk, de csak a közös programok tekintetében. A foglalkozásainknak a Petőfi Művelődési Központ adott otthont, ahol reggel 8-tól délután 4-ig tartott a foglalkozás. Délelőtt és délután is mindig volt tehát táncedzés, ami egyszerre két teremben zajlott – ismertette a részleteket a csapat vezetője, Rétes Edina.

Hozzátette, amíg egy vendégtanár tanította a kezdőket és középhaladókat, addig a másik teremben ő a haladókkal és a versenyzőkkel foglalkozott, ezt pedig délutánonként mindig megcserélték. Babinyecz Tímeának és Móricz Bencének mondott ezért köszönetet, akik rengeteget segítettek neki az edzések levezénylésében. A programokat pedig már közösen élték meg.

– A nagy csend, azaz a covid helyzet után nagyon azon voltam, hogy semmiben se szenvedjenek hiányt a táncosok. Rengeteg izgalmas programmal készültem, az egyik napon például el is utaztunk Szegedre, ahol Babinyecz Tímea fogadott minket tánctermében, jazzt is tanulhattak a gyerekek tőle. A napot végül Crazy Jumppal zártuk. Azért ezeket a pillanatokat szerettem volna kiemelni, mert a visszajelzésekből kiindulva talán ez volt a kedvencük a gyerekeknek, amit már a kezdetektől fogva nagyon vártak – árulta el a csapatvezető.

Egy kis háziversenyt is rendeztek a tábor során. Mint mondta, nagyon komoly produkciókat láthatott és mivel szóló tánccal kellett készülni, ennek az igazi varázsát az jelentette, hogy még jobban beleláthatott tanítványai lelkivilágába.
– Úgy jöttem haza, hogy rég éreztem ennyi hálát és szeretetet. Ez nyilván abból is adódik, hogy sokáig nem találkozhattunk a tanítványaimmal, csak online, ami számunkra nagyon nagy büntetés volt, hiszen amit mi képviseltünk, azt csak személyesen tudjuk átadni igazán.

Egy olyan élménnyel ment idén haza mindenki, hogy merem állítani, erről még sokáig fogunk beszélni. Minden táncos pozitívan állt az egész táborhoz, várták megélték a pillanatot, tanulni szerettek volna és mindenki 100 százalékkal vitte végig ezt az 5 napot – tette hozzá Rétes Edina.

A sikeres közös programon felbuzdulva ezért augusztusban ismét szerveznek majd tánctábort, ahova nem csak a tanítványokat, versenyzőket várják szeretettel, hanem azokat a táncolni vágyó fiatalokat is, akik kezdők vagy akár haladók és szeretnének egy közös tábor élményt megélni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.