- hirdetés -

A nyári melegben a vízpartok felé veszik az irányt a kikapcsolódni vágyók. A medencés strandokon jelentősen megnő a forgalom, épp ezért a rendőrök az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is fokozott óvatosságra és figyelemre intik a fürdőzőket.

A strandok, uszodák és környékük a tolvajok legkedveltebb célpontjai közé tartoznak a nyári időszakban. Strandpapucsra, napszemüvegre, naptejre, mobiltelefonra, pénztárcára egyaránt kiemelt figyelmet kell fordítani. Egy meleg, nyári napon, amikor tömegek mennek fürödni, senkinek sem tűnik fel. Ez pedig néha komolyabb károkat is jelent, hiszen előfordulhat, hogy valakinek a lakáskulcsa vagy az iratai tűnnek el.

A rendőrség ezért továbbra is fokozott odafigyelésre biztatja a strandolókat. Érdemes például csak a lehető legszükségesebb tárgyakat magunkkal vinni. Az értékeket, ékszereket, órákat ha lehet, akkor hagyjuk otthon vagy használjunk értékmegőrzőt. Csak annyi készpénzzel mozogjunk a strandon, amennyire tényleg szükségünk van. Ha mondjuk úszni vagy csúszdázni megyünk, semmiképp se hagyjuk őrizetlenül értékeinket.

Ha társaságban vagyunk, érdemes felosztani a felügyeletet, hogy felváltva ügyeljünk a holmikra. A pléd vagy törülköző nem nyújt valódi védelmet! Az autóban se hagyjunk semmiféle értéket, az ablakokat teljesen húzzuk fel, a kocsit pedig ne felejtsük el lezárni. Gyerekeket, házi kedvenceket semmiképpen se hagyjunk még csak rövid időre sem az autóban, különös tekintettel arra, ha tűző napon parkolunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.