- hirdetés -

Jövőhéten már itt a húsvét, a családi összejövetelek, a locsolkodás és vendéglátás időszaka. Ezekben a napokban a közúti forgalom is növekszik, és ahogy minden évben úgy idén is a balesetek elkerülésére, az ittas vezetők kiszűrésére koncentrál a rendőrség. A megelőzés érdekében Békés vármegyében összesen 12 településen – köztük Orosházán – próbálhatják majd ki a részegszemüveget az emberek, amely azt érzékelteti, mennyire veszélyes ittas állapotban volán mögé ülni.

A húsvét hagyomány, a sonka hagyomány, a vendégvárás is az, azonban ezzel együtt az ittas vezetésnek nem kellene hagyománynak lennie – hangsúlyozta interjúnk elején Kis Rozália rendőr százados. Az elmúlt években szerencsére csökkent az ittas járművezetők okozta balesetek száma. Mindez mutatja, a közlekedők többsége tisztában van annak veszélyével, hogy alkohol fogyasztása után üljön autóba, azonban továbbra sem árt hangsúlyt fektetni a megelőzésre, a balesetek elkerülésére.

– Most is a kezemben van egy részegszemüveg. Ezzel szeretnénk megmutatni, hogy a szeszes ital az emberi szervezetre, a vezetői képességekre hogyan hat. Éppen ezért március 26-án, délután 15 és 17 óra között Orosházán a Diák tanyán mindenki kipróbálhatja ezt. Gyalogosan, illetve rendőri felügyelet mellett egy kerékpárra is megpróbálhatnak felülni az érdeklődők. Szeretnénk, ha a saját bőrén tapasztalná mindenki, akár vezetőként, akár vendéglátóként, hogy milyen képességekre hogyan hat a részegszemüveg. A sebességre, a távolságok felmérésére, az egyensúlyra, az apró mozdulatokra – részletezte a rendőr százados, majd hozzátette, azok, akik elég bátrak ahhoz, hogy kipróbálják a részegszemüveget egy kis meglepetést is kapnak majd.

További helyszínek és időpontok Békés vármegyében Forrás: police.hu

A rendőrség bízik benne, hogy mindez felhívja vendéglátók figyelmét is arra, hogy annak megfelelően fogadják a locsolkodókat, hogy milyen járművel érkeztek, úgy kínálják őket. Fontos, a kerékpárral közlekedők se essenek kísértésbe, hiszen amikor már a vezetői képességekre is látványosan hat az alkohol, akkor számítani lehet a rendőri intézkedésre.

Kiemelt kép: archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.