- hirdetés -

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük dr. Szabó Ervin jobbikos önkormányzati képviselő, országgyűlési képviselő-jelölt közleményét.

Az orosházi és a mezőkovácsházi  tanuszodával kapcsolatban is számos ígéret hangzott már el a kormánypárti politikusoktól: 2018. január 20-án például Simonka György országgyűlési képviselő a sajtó munkatársai előtt azt nyilatkozta, hogy “még ebben az évben Orosházán elkészül a tanuszoda”. Mindezen ígéretekből soha semmi nem valósult meg.

A belvárosi tanuszoda szükségességét többek között az is igazolja, hogy jelenleg is zárva van Gyopárosfürdőn a verseny- és tanmedence nemcsak a turisták, de az itt élők előtt is, így Orosházán, illetve a környező településen élők nyár közepén kénytelenek máshova menni.

Már az is problémát okoz, hogy évről évre egyre később nyit a fürdő – egyre kevesebb szolgáltatással -, de az még nagyobb probléma, hogy amikor nyitva van, akkor sincs fedett medence és a fiataljaink, a sportolni vágyók, az egészségük megőrzéséért tenni akarók, az úszóegyesület tagjai ilyenkor nem tudnak hova menni. A tanuszoda azonban megoldást nyújtana. Az a tanuszoda, amely már hosszú évek óta engedélyezett tervrajzokkal, kijelölt építési területtel rendelkezik. A politikai szándék azonban mind a városvezetés, mind a térség országgyűlési képviselője részéről elmaradt. Orosháza meg tudná engedni magának a tanmedence vagy a versenymedence lefedését, de akár egy tanuszoda önerőből való megépítését is. Nem vártam azonban a városvezetésre, költségvetési módosító javaslatot nyújtottam be Stummer János békés megyei jobbikos országgyűlési képviselőn keresztül a tanuszoda létrehozása érdekében – a térség képviselőjének és a kormánynak csak rá kellett volna bólintania, azonban ezt a Fidesz és Simonka György országgyűlési képviselő is leszavazta.

Minden eszközzel harcolni fogok azért, hogy létrejöjjön a tanuszoda Orosházán illetve Mezőkovácsházán. Épp ezért aláírásgyűjtést kezdeményeztem, így kérek mindenkit, hogy akár a Facebookon általam meghirdetett „Fogjunk össze az orosházi és a mezőkovácsházi tanuszoda létrehozásáért!” online petíciót vagy az utcai standolásaim során kihelyezett ajánlóíveket írja alá. Vessünk végre véget a kormánypárti politikusok választási ciklusonként elmondott ígérgetéseiknek!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.