- hirdetés -

Jól haladnak az OMTK-ULE 1913 beruházásai, néhány közülük már befejeződött. Hamarosan az új konditerem és a Mátrai stadion gyepszőnyege is elkészül.

Több projektet valósít meg az OMTK-ULE 1913 labdarúgó egyesülete a Magyar Labdarúgó Szövetség, illetve az orosházi önkormányzat támogatásával. A beruházások összköltsége meghaladja a százötvenmillió forintot.

– A sportcentrumunkban még korábban felújítottuk a műfüves, valamint élőfüves pályáinkat, de a Táncsics gimnáziumban is új műfüvet terítettünk le. Utóbbit szeptemberben adjuk át hivatalosan, de a műszaki átadás-átvétel megtörtént már – sorolja Tóth-Kása Sándor, az orosházi labdarúgó egyesület elnöke.

Fotó: Horváth Bence

Az ütemtervnek megfelelően halad a Gyopárosi úton található sportközpontban az új konditerem kialakítása. A 250 négyzetméteres új épület alapja már elkészült, a jövő héten már a létesítményét vázát állítják fel a szakemberek.

Látványos szakaszba lépett a száz millió forintot meghaladó a Mátrai stadion felújítása is. A létesítményben a FIFA-szabványnak megfelelő teljesen új,terített gyepszőnyeg lesz, korszerű vízelvezető és öntözőrendszerrel felszerelve. Pályavilágítást is kialakítanak továbbá korszerűsítik kispadokat, valamint eredményjelzőt is telepítenek.

A labdafogó hálók már állnak (Fotó: Horváth Bence)

– A kivitelező szakemberei jelenleg a pálya alatti homokréteget terítik le, hamarosan a gyep alatti földréteget viszik fel. Elhelyezték már az öntözőrendszert, és a vízelvezetést is kialakították, ahogy a kispadok helyét is és a labdafogó hálók is állnak már – nyilatkozta Tóth-Kása Sándor.

Megtudtuk, hogy a gyepszőnyeget előreláthatólag augusztusban terítik le, de ehhez csapadékosabb, hűvösebb idő szükséges.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.