- hirdetés -

Érvényesítette nagyobb tudását az Orosháza a szervezetten játszó szeghalmiak ellen.

A Békés Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulóját rendezték meg a hétvégén. A 43 pontos, 3. helyen álló Orosházi MTK-ULE 1913 csapata a 24. ponttal rendelkező, 6. helyen álló Szeghalom gárdáját fogadta április 20-án. A három pont sorsát fél óráig tudta kétségessé tenni a sárréti csapat.

Orosházi MTK-ULE–Szeghalmi FC 4 – 2 (4 – 2)

Orosháza, 100 néző. Vezette: Fekete Zoltán (Vozár Ákos, Halma Sándor).

Orosháza: Marunák – Szabó Á., Buzai, Kasuba, Juhász (Burai), Babolek, Papp M. (Halász), Darida (Fehér), Miszlai, Bónus, Ondrejó (Harangozó). Vezetőedző: Bordás Dániel.

Szeghalom: Oláh Z. – Vincze (Cserna D.), Marton (Csaba), Kiss L. (Csikós), Zsömbörgi, Szász, Takács, Darányi, Vágási, Mészáros, Jánovszki (Kardos). Edző: Oláh Ferenc.

Gólszerzők: Ondrejó (7.), Buzai (25.), Babolek (29. – 11-esből), Miszlai (31.), ill. Jánovszki (16., 21.).

Óriási elánnal kezdte a mérkőzést mindkét csapat. A 3. percben Szabó Á. megingását kihasználva Jánovszki robogott a labdával a kapura, lövését Marunák szögletre ütötte. A 7. percben a másik oldalon már gólnak tapsolhattak a hazai szurkolók. Miszlai visszagurított labdáját Ondrejó 15 méterről bombázta a jobb felső sarokba, 1-0. A 16. percben Jánovszki félfordulattal, 16 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot, 1-1. A 21. percben egy mélységi átadást követően Jánovszki vitte egyedül kapura a labdát és lőtt a kifutó kapus mellett a hálóba, 1-2. Nem sokáig örülhettek a vendégek a vezetésnek. A 25. percben Bónus szöglete után az előre lopakodó Buzai pöckölte közelről a léc alá a labdát, 2-2. A 28. percben Baboleket rántották le a 16-oson belül, 11-es! A büntetőt Babolek higgadtan értékesítette, 3-2. A 31. percben Bónus remek átadása után Miszlai fordult kapura és gurított a hosszú sarokba, 4-2. A mérkőzés e szakaszában úgy tűnt, mindkét gárda csak a támadással törődött, ami a nézők számára érdekes fél órát hozott. A 33. percben Kiss L. előtt adódott lehetőség, de nagy helyzetben Marunák hárított.

A félidőben valószínű, hogy mindkét edző a védekezésre hívta fel a figyelmet, mert egy egészen más 45 percet láthattunk. A második játékrészben lényegesen kevesebb esemény történt, gól pedig egy sem. Az 51. percben Szabó Ákos keresztlabdáját Papp Máté kapásból vágta fölé. Az 58. percben Kasuba labdáját Bónus tekerte a bal kapufára. Az edzők cserékkel próbálták frissíteni a csapatukat, az utolsó 30 percben mindkét oldalon 4-4 friss játékos lépett pályára, de a mérkőzés alakulásában nem tudtak változtatni. A Szeghalom igazolta jó hírét, de az Orosháza győzelme nem forgott veszélyben, a hazaiak mezőnyfölényét a 14:3-as szögletarány is mutatta.

Bordás Dániel, vezetőedző: Végig kontrollált mérkőzésen a helyzeteink 40 százalékát értékesítettük. Egyre inkább látszódik az a munka, amit az edzéseken beleteszünk.

Oláh Ferenc, edző: Bármennyire hihetetlen, legalább annyi helyzetünk volt, mint a hazaiaknak. Mivel főleg ők játszottak mezőnyfölényben, ezért gratulálok a győzelmükhöz! Örülök, hogy a csapatnak végig volt tartása.

Az OMTK-ULE április 27-én, 17 órakor a Jamina SE csapatát fogadja a Mátrai stadionban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.