- hirdetés -

Több száz millió forintos beruházásokat valósít meg az OMTK-ULE 1913 az önkormányzat segítségével. Már zajlik a Mátrai-stadion felújítása, míg a Gyopárosi úton található sportcentrumban egy konditermet építenek.

Az OMTK-ULE 1913 labdarúgó egyesülete minősített utánpótlásképző központként működik az évek alatt rengeteg fejlesztést valósított meg. Ezúttal is egy új létesítménnyel bővül a gyopárosi bázisuk, pályázati forrásból egy konditermet alakítanak ki, ami újabb lehetőségeket nyit meg a minőségi orosházi futballban.

– Már rendelkezünk olyan eszközökkel, ami a modern labdarúgáshoz szükséges, de ezeknek a gépeknek eddig kimondott helye nem volt. Az új 250 négyzetméteres könnyűszerkezetes épületben az eszközök mellett egy rekortán borítású 20 méteres futópályát is kialakítunk. A tervek szerint pár hónap múlva már a sportolóink is használhatják a létesítményt – mondta Tóth-Kása Sándor, a klub elnöke, hozzátéve, hogy a beruházás több mint 50 millió forintba kerül.

A konditerem az öltöző épületéből nyílik majd (Fotó: Dancsó József)

Ahogy a korábbi beruházások esetében most is az OMTK-ULE 1913 pályázott az új konditerem kialakítására, melyet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elfogadott, az önkormányzat pedig, mint tulajdonos, önrésszel támogatja.

Tóth-Kása Sándor elmondta, hogy a Mátrai Stadion felújítása is elkezdődött már. A gyom elszaporodása miatt, egy be nem tervezett gyomirtást is el kellett végezni. A pályát már berotálták, így a kivitelező a jövő héten megkezdi a gépi földmunkákat.

Kiemelt kép: Dancsó József/OrosCafé

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.