- hirdetés -

Az elmúlt szombaton a Leszkó Róbert vezette orosházi Jammy zenekar lépett fel, a ViharsaRock Fesztivál folytatásaként a Rock Klubban.

Ezúttal két meghívott, részben fővárosi zenésszel kiegészülve. (Azért fontos a részben kifejezés, mert Csikós Nándor billentyűs csanádapácai származású. Már jól ismertük, hiszen pár évvel ezelőtt szinte „bombasztikusan” mutatkozott be a Török Ádám És Orosházi Barátai elnevezésű alkalmi formációban a ViharsaRock Fesztivál keretében.) A kiváló billentyűs, és partnere, a rendkívül jó hangadottságokkal rendelkező Frank Noémi voltak az est vendégművészei.

A Jammy igazi klubhangulatot varázsolt (Fotó: Rock Klub)

A Jammy soraiban Robi mellett Berta Péter dobolt, Szűcs András basszusozott, Bálint Attila ütőhangszereken játszott. A zenekar a jazz-rock és a funk-rock stílus között mozgott, és az előadott dalok középső részeiben produkált „dögös” improvizációk nagyon profi hangzást eredményeztek. Voltak Robben Ford, Seal, John Mayer, Ike & Tina Turner számok, és elhangzott hét saját szerzemény is, köztük a „Balzsamos éjszakák”, „Gyere velem”, „Fullánk”.

Frank Noémi énekesnőnek képzett hangja van, A „Proud Mary” c. örökzöldben vagy Jimi Hendrix „Little Wing” dalában egyértelműen bizonyította tehetségét. Az egész estre a jazz-hangzás volt a jellemző, melyben Leszkó Robi láthatóan és hallhatóan nagyszerű játékot produkált, de a többiek is nagy örömmel és felszabadultan zenéltek, Csikós Nándi pontos és feszes orgonajátéka sokszor mutatta hogy mekkora tehetség.

Ez a koncert is bizonyította, ennek a műfajnak is megvan a maga közönsége, és akik jelen voltak tanúsíthatják, hogy minőségi élőzenével szórakoztattak bennünket.

A Rock Klub következő koncertnapja július 24-én lesz, a Borneo és az Electrons együttesek közreműködésével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.