- hirdetés -

Ezúttal nem egy könyvbemutató, hanem egy színvonalas koncert helyszíne volt a Justh Zsigmond Városi Könyvtár. Az Országos Könyvtári Napok és a zene világnapja alkalmából ezúttal a Jammy együttes lépett fel.

Minden évben, október első hetében rendezik meg a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban az Országos Könyvtári Napok keretében megszervezett programjaikat, ami október 3-án koncerttel folytatódott. A Jammy együttes fellépésének volt egy másik apropója is, a zene világnapja, melyben az egy nappal korábban, a Művészetek Házában fellépő zenészek, művésztanárok példáját követték.

– Igyekszünk és az elmúlt években is igyekeztünk a helyi előadóknak lehetőséget biztosítani, hogy fellépjenek és erre a világnap kifejezetten alkalmas lehetőség. Az Alföld Quartet, a Szokolay Bálint Madrigál Kórus, a KLuBB zenekar és még sokan mások felléptek már itt október elején, úgyhogy ehhez kapcsolódunk mi is most ezzel a koncerttel.

És örömmel hívtuk meg a Jammy együttest, akik ugye még 2006-ban alakultak meg Délibáb néven. Sok dolog történt velük az elmúlt 16-17 évben, nálunk is játszottak már egyszer korábban, most pedig újra itt üdvözölhettük őket – ismertette a részleteket a Justh Zsigmond Városi Könyvtár zenei könyvtárának vezetője, Törköly József.

A könyvtárban pedig már másnap folytatódtak az Országos Könyvtári Napok keretében szervezett programok. Szerda délelőtt véradást szerveztek a Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezetének segítségével, majd Szarka Károly Az én hibám című könyvének bemutatójával folytatódott az események sorozata.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.