- hirdetés -

Folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és lopás miatt emelt vádat és pénzbüntetést indítványozott az Orosházi Járási Ügyészség egy 68 éves nő ellen, aki házigondozóként megkárosította az idős sértettet.

A vádlott 2020. január hónapban házigondozást vállalt a 81 éves beteg sértettnél, akivel abban állapodott meg, hogy havi 35.000 forint ellenében kitakarít a sértettnél, bevásárol, felíratja és kiváltja a gyógyszereit, illetve ebédet visz neki. A vádlott a bevásárlások elintézéséhez 2020 februárjában megkapta a sértettől a bankkártyáját, és a hozzá tartozó PIN kódot. A vádlott 2020. február 3. és 19. napja között a rábízott bankkártyával a sértett bevásárlásain túl a sértett tudta és beleegyezése nélkül a saját maga részére is vásárolt dohányboltban, hentesboltban, illetve gyógyszertárban. Az idős, gyengén látó sértett megbízott a vádlottban, ezért őt a vásárlások után tételesen nem számoltatta el, így a saját vásárlások értékét a vádlott nem fizette vissza a sértettnek, amivel 173.401,- forint kárt okozott neki.

A nő továbbá 2020. február 20-án a sértett kérésére a bankkártyájával kályhajavíttatás céljára 50.000 forint készpénzt vett fel a sértett bankszámlájáról. A sértett az 50.000 forint készpénzt a lakóházának egyik szobájában, a vitrines szekrény polcán helyezte el. A vádlott a sértett 50.000 forint készpénzét 2020. február 20-a és 2020. február 28-a között két részletben jogtalan eltulajdonítási céllal elvitte a vitrines szekrényből. A sértett a készpénz eltűnését akkor észlelte, amikor a kályhajavíttatást fizette volna ki a szakembernek – olvasható a Békés Megyei Főügyészség tájékoztatójában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.