- hirdetés -

Szinte teljesen kicserélődik az ASE Orosháza Extraliga-kerete. A bajnokság legfiatalabb átlagélekorú csapatával veszik fel a versenyt jövőre a legfelsőbb osztályban.

Az előző bajnoki szezon lezárása után az ASE Orosháza vezetése levonta tapasztalatokat és egy olyan játékoskeretet alakított ki a következő idényre, amellyel sikeresebben vehetik fel a versenyt a vetélytársaikkal.

Az Extraliga-keretből Fejős Anna a bajnoki ezüstérmes ERDÉRT együtteséhez igazolt, három év után nem hosszabbítottak szerződést Nagypál Mártával, valamint egy évad után Czeglédi Szilviával sem.

– Megpróbáltuk kihasználni azt az egy éve működő lehetőséget, hogy egy versenyző a bajnokság során a hazai versenyrendszeren túl más külföldi csapatokban is szerepelhet. Így igazoltuk le a CSM Arad együttesétől két fiatal játékost, a 18 éves Ana Barbut és a 17 éves Irina Rust – tudtuk meg Bogdánffy Csabától, az egyesület szakmai koordinátorától.

Az átigazolásukkal az volt a cél, hogy mellettük jelentős szerepet biztosítsanak a saját nevelésű Hudák Dorinának. A stabilitás érdekében kölcsönvették a KSI versenyzőjét az ifjúsági korú Letanóczki Dalmát, aki az Extraliga mellett szerepelhet a női NB I-ben valamint az NB III-ban is.

Erősödik az NB III-as keret is

Az NB III-ban az előző szezonhoz hasonlóan vegyes csapatot szerepeltetnek a fiatalok fejlődése érdekében. Ebben az együttesben jelentős erősítésnek számít az ASE Orosháza edzője Miskolci Kristóf, aki eddig a Kecskemét NB II-es csapatában szerepelt.

– A keretek kialakítása során figyelembe kellett vennünk, hogy jelentősen növekedtek a nevezéssel járó költségek, eljárási díjak, ezzel szemben viszont a bevételi oldal még mindég bizonytalan, ugyanakkor felelőtlen és megalapozatlan kötelezettségeket nem akartunk vállalni – hangsúlyozta Bogdánffy Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.