- hirdetés -

A Gyopárosfürdőn található rendezvénytéren folyamatosan zajlik a futball Európa-bajnokság mérkőzéseinek közvetítése. Egyre többen élnek a szabadtéri meccsnézés lehetőségével, a szabályokra azonban itt is oda kell figyelni.

– Nagyon örülünk annak, hogy egy új feladatkörrel bővült a repertoárunk – fogalmazott Lajti Tímea, a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Régóta vártunk már egy igazi, nagy rendezvénytérre, ahol sokakat tudunk fogadni, és nem zavarjuk a lakosságot sem. Ha a korlátozások nem lennének, akkor most valóban sok ember élvezhetné együtt a kivetítőn a foci Eb mérkőzéseit, de itt vannak a rendezvényszervezés szabályai, melyek ránk még mindig vonatkoznak – fogalmazott.

Pillanatkép a meccsvárásról (Fotó: OrosCafé)

Az említett korlátozás a létszámot érinti. Az ügyvezető kiemelte, nagyon nehéz beléptetés nélkül felügyelni arra, hányan vesznek részt egy-egy eseményen, épp ezért igyekeznek olyan rendezvényeket kivinni erre a helyszínre, melyek esetén az 500 fő résztvevő jelenléte megengedett. Ez viszont kizárja a nagy koncertek lehetőségét.

Este 5 és éjfél között vehetők igénybe a szolgáltatások

A meccsek ideje alatt a LED-fal folyamatosan működik. A kapcsolódó szolgáltatások 17 és 24 óra között érhetők el. Jelen pillanatban legfeljebb száz embert tudnak leültetni, de mindenkit arra biztatnak, hozzon ki magával párnát vagy plédet, esetleg napozóágyat. A Gyöngy Bisztró hűsítő italokkal, finom ételekkel várja a rendezvénytérre kilátogatókat.

Lajti Tímea ügyvezető igazgató (Archív fotó, Horváth Bence)

– A magyar meccseken sokan voltak kinn, mind együtt szurkoltunk a válogatottunknak – folytatta Lajti Tímea. – Egyre több pozitív visszajelzést kapunk az ide érkezőktől. Aki egyszer eljön és eltölt velünk egy kis időt, az később vissza is vágyik. Ennek a helynek varázsa van, békét és nyugalmat áraszt. A meleg ellen is igyekszünk hatékonyan fellépni, próbálunk párologtatókat kivinni, és sokat jelent az is, hogy a rendezvénytéren elég jól jár a levegő – tette hozzá.

Cél, hogy minél többen megszeressék ezt a helyet

Az ügyvezető kiemelte, a későbbiekben irodalmi estek, valamint minden korosztályt kiszolgáló programok szervezését tervezik. Nagyon örülnének annak, ha a lakosok megszeretnék és elfogadnák a gyopárosfürdői rendezvényteret.

Mindenkit szeretettel várnak a rendezvénytéren (Fotó: OrosCafé)

– Sok visszajelzést kaptunk arra vonatkozóan, hogy jobb helyen lenne ez a rendezvénytér benn a városban. Véleményem szerint azonban ez a terület ideális, hiszen alkalmas arra, hogy sok embert kényelmesen és biztonságosan befogadjon. A turisták szempontjából is remek helyen van. Gyakran érkezett felénk jelzés a Gyopároson pihenőktől, hogy szeretnének helyben kimozdulni, valamilyen programon részt venni, vagy épp egy hosszabban nyitva tartó vendéglátóegységbe beülni. Most lehetőség nyílik számukra is a feltöltődésre. Az orosháziak számára pedig ott a Dotto, de egy kis kerékpározással is gyorsan ki lehet jutni a rendezvénytérre. Úgy gondoljuk, Gyopáros egy országosan ismert és elismert fürdőhely, és ha itt egy ilyen szolgáltatással bővül a repertoár, az csak előre viszi Orosháza hírét, a város megítélését – emelte ki Lajti Tímea.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.