- hirdetés -

Ősszel is és most is ők nyerték el ezt a rangos díjat Békés megyében. A sok dicséret és elismerés csak tovább ösztönzi őket, hogy a jövőben még zöldebbek legyenek.

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyerte el a „Békés megye legaktívabb iskolája” címet. A fenntarthatósági témahéten nyújtott teljesítményért járó elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, A Kék Bolygó Alapítvány és a PontVelem Nonprofit Kft. ítélte oda az orosházi intézménynek.

– Nagyon eredményes és sikeres tanévet zártunk idén, valamennyi programunkat meg tudtuk valósítani, nagyon szép eredményekkel – mesélte Simon Anikó pedagógus, a rendezvények fő szervezője. – Részt vettünk ősszel és tavasszal is a fenntarthatósági témahéten, és mind a két alkalommal elnyertük a Békés megye legaktívabb iskolája díjat. Ezen kívül nagy öröm számunkra, hogy az Ökoiskola címet is megkaptuk idén, hosszú távú célunk az Örökös Ökoiskola cím megszerzése – mesélte boldogan.

Együtt szépítették az iskolaudvart a diákok (Fotó: Horváth Bence)

Ősszel egy 35 ezer forint értékű utalványt, most pedig egy 60 ezer forintos alapítványi támogatást kapott az iskola a neves elismerés mellé.

A BEEporzókért is sokat tesz az iskola

Simon Anikótól megtudtuk, a HAPPY-hét pályázaton is indultak idén a refisek, a program segítségével a gyerekek figyelmét az ivóvíz fontosságára hívták fel. Az iskola tanulói egy rajzpályázaton vettek részt, melyen 40 ezer forint értékű sport- és ajándékcsomagot nyertek. A két tanítási nyelvű orosházi iskola az Éljenek a BEEporzók HETEDHÉT határban! elnevezésű kampányhoz is csatlakozott, ennek keretében rovarszállókat helyeztek ki a suli udvarára, és szülői támogatással rengeteg színes virágot is ültettek a tanulók. Ezekkel a programokkal a versenyen intézményi kategóriában az országos harmadik helyet szerezték meg.

Simon Anikó kiemelte, a számos díj és elismerés tovább motiválja őket, hogy a következő tanévben legalább ennyire lelkesen és aktívan folytassák a munkát, és a fenntarthatóság jegyében sok-sok programot szervezzenek majd a gyerekeknek.

Fotók: OrosCafé archív, Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.