- hirdetés -

Orosháza legpatinásabb horgász egyesülete, az Orosházi Kinizsi HE. jó szokásához híven idén is megkezdte a gyerekek táboroztatását.

A Kinizsi mindenkori vezetése számára kiemelten fontos a horgász utánpótlás biztosítása, a gyerekek horgászatra, a természet szeretetére nevelése. Már több éve, több turnusban szerveznek gyermek horgásztáborokat. Mint Fejes Gyula, az egyesület ifjúsági felelőse elmondta, idén is két turnusban lesz tábor.

– Az első turnus horgásztábor hétfőn kezdődött és péntekig tart, a második pedig augusztusban lesz. Jelenleg 26 gyermekünk van az általános iskolás korosztályból. Hétfőn a KHESZ (Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége) jóvoltából egy látvány haltelepítéssel kezdtünk.

Haltelepítés. Ilyet még egyikük sem csinált eddig (Fotó: Kinizsi HE.)

Három mázsa halat kaptunk, melynek nagy része ponty volt, de akadtak benne más fajok is. Az első puttonnyal leengedtük a telepítő csövön keresztül, a második tartalmát a gyerekek, kettesével, kosarakban hordták le és helyezték a vízbe. Nagyon élvezték a gyerekek – kezdi a tábor bemutatását Fejes Gyula.

A tábor egyébként napközis rendszerű, reggel nyolc órától tizenhat óráig tartanak a foglalkozások. Ezek vegyesen elméleti és gyakorlati „képzések”. Hal ismeret, horogkötés, egyszerűbb végszerelékek elkészítése, természetvédelem és minden, ami a horgászással kapcsolatos.

Minden szem az előadón (Fotó: Dancsó József)

Meglátogatják a hét folyamán Tóth B. Mihály halastavait, ahol ivadék lehalászást láthatnak, illetve részt vehetnek a nevelő tavon egy élményhorgászatban is. A programok mellett a Béke Homokbányában horgásznak, amikor és amennyit csak lehet.

Fejes Gyulától megtudtuk azt is, hogy a rendkívül meleg időre való tekintettel különösen ügyelnek, hogy a gyerekek a háromszori étkezés mellett elegendő folyadékot fogyasszanak. Mindegyik táborozó kapott táboros sapkát és lehetőleg igyekeznek árnyékos helyet választani a horgászathoz is.

Így „szólal meg” a kuttyogató (Fotó: Dancsó József)

A táborban társadalmi munkában dolgozó felnőttek igyekeznek a gyerekek tudását minden irányban bővíteni. Ottjártunkkor épp egy tradicionális harcsázó eszközzel, a kuttyogatóval és annak használatával ismerkedtek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.