- hirdetés -

Az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület immár harmadik éve rendezi ezt az idény nyitó, úszós horgászversenyt. A megmérettetésre ezúttal huszonketten vállalkoztak.

A közkedvelt fenekező és feeder módszerek ezúttal száműzve voltak a Gyopáros Északi-tavon. A huszonkét bátor jelentkező csak úszós módszerrel kínálhatta fel a csalikat. Voltak a versenyzők között akik a spiccbotos, voltak akik a bolognai, voltak akik a matchbotos technikában bíztak. Egy dolog volt közös – az úszózás mellett – hogy a körülményekkel alaposan meg kellett küzdeniük a horgászoknak.

A ritka vendégek egyike, egy kis ponty érkezik (Fotó: Horváth Bence)

A pénteki napos idővel ellentétben szombaton, a verseny idején hideg szél fújt és lógott az eső lába is. Mint a versenyzők elmondták, a mostani front hátán front idő sem kedvez a halak étvágyának. Ha nem is rekord mennyiségben, de azért itt-ott sikerült becsapni egy-egy uszonyost. Fogtak compót, kisebb pontyokat, keszeget, kárászt, de csak nagyon ritkán akartak a tó lakói kötélnek állni. A szupernél szuperebb etetőanyagok mellett a csalik teljes arzenálját is felvonultatták a versenyzők. Ottjártunkkor leginkább a csonti-vörösgiliszta kombó volt a legkapósabb.

Hatkor volt a gyülekező. A résztvevők megállapodtak néhány szabályban, ( pl. a versenyen használható bot megengedett legnagyobb hossza: 7 méter, tehát a tizenkettes rakós kiesett), helyet sorsoltak, hétkor pedig felhangzott a verseny kezdetét jelző dudaszó. Mint Pelle Zsolt, a rendező Kinizsi HE. titkára elmondta, az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy a tó északi vége kevesebb halat adott, mint a másik.

Ő is a csonti-vörösgiliszta kombóra csábult el (Fotó: Horváth Bence)

– A jobb fogás reményében a tó híd felőli végében a két oldalon jelöltük ki a helyeket, de még így sem kell sűrűn kapkodni a fejünket a sok fogás miatt. Nem állt a pártunkra az időjárás sem, de az a legjobb horgász, aki minden nehézség ellenére is meg tudja fogni a halat – tette hozzá az egyesületi titkár.

A Kinizsi HE által szervezett következő verseny a KHESZ Suli-kupa gyermek horgászverseny orosházi, területi fordulója lesz, ahol a háromfős gyermek csapatok a Béke-Homokbánya tóban teszik próbára tudásukat és szerencséjüket.

A horgászverseny eredményei:

1. Lázár János: 3595g/4db

2. Csizmadia Zsolt: 2495g/5db

3. Kovács Dávid: 1795g/11db

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.