- hirdetés -

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) immár hetedik alkalommal hirdette meg a Körösvidéki Sulikupa versenysorozatot. Az általános iskolák csapatai tíz helyszínen mérhetik össze horgász tudásukat és szerencséjüket.

A KHESZ működési területén lévő tankerületi járásokban az általános iskolásokat vízpartra, horgászatra csábító horgászverseny az előző évekhez hasonló rendszerben, két fordulóban zajlik: területi selejtezők és döntő. A sorozat célja, az általános iskolai tanulókkal a horgászat, mint sportág megismertetése, megszerettetése, illetve egy játékos verseny lebonyolításával a legügyesebbek kiválasztása és díjazása.

Az mindig jó jel, ha a haltartó háló a vízben van (Fotó: Pelle Zsolt)

A KHESZ területén tíz helyszínem zajlottak, zajlanak az elődöntők. Az Orosháza és környéke részére megtartott elődöntőre hét csapat érkezett. Mint megtudtuk, több jelentkező is volt, de betegségek és egyéb okok miatt a kezdő dudaszó elhangzásakor huszonegy horog csobbant a Béke-Homokbánya tó vizébe. A verseny szervezését ezúttal is az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület vállalta magára és profi szintű versenyt rendeztek a gyerekeknek.

– A parton három szektort alakítottunk ki. Minden csapatból jutott egy-egy versenyző mindegyik szektorba. A verseny végi mérlegelés után a versenyzők helyezési számokat kaptak, melyeket csapaton belül összeadtunk és a legkisebb összesített helyezési számmal rendelkező csapat a nyertes. Mint a nagyoknál. Mivel úszós versenyről van szó, a spiccbotos technikát választották a versenyzők. Szerencsére a tó halállománya olyan, hogy kedvezett ennek a módszernek, szépen jöttek a keszegek, kisebb balinok, de compót is fogtak. A versenybírók ügyeltek rá, hogy a gyerekek felnőtt kísérői nem foghatták meg a horgászbotot, csak a gubancolásban, szerelésben, etetőanyag keverésben, horog eltávolításban segédkezhettek, de ezekre is alig volt szükség, ügyesek voltak a gyerekek – mondta el a szervező, Kinizsi HE titkára, Pelle Zsolt.

Egy két gyakorlott mozdulat és rajta lesz a csonti a horgon (Fotó: Pelle Zsolt)

A verseny délben ért véget, a programot pedig mérlegelés, eredményhirdetés és egy közös pizzázás zárta. Vállalkozói felajánlásoknak köszönhetően minden gyerek kapott kisebb-nagyobb ajándékot.

A Suli kupa döntőjét Gyomaendrődön, a Fűzfás-zugi versenypályán rendezik május 21-én, melyen az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Szakács Gábor-Pelle Zalán-Pelle Viola összeállítású csapata vehet részt és képviselheti városunkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.