- hirdetés -

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg hagyományos Sulikupa elődöntőjét május 7-én, a Gyopárosi tónál az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület.

Ha május, akkor horgászverseny a gyermekeknek – az évek során már hagyománnyá vált az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület életében, hogy ebben az időszakban pecabotot ragadnak a gyerekek. Szombat délelőtt immár negyedik alkalommal rendezte meg a megyei szintű Sulikupa elődöntőt a klub. Pelle Zsolt, az egyesület titkára elmondta, a döntőbe az első és második helyezett csapatok jutnak tovább.

– Idén egyébként szerencsés helyzetben vagyunk ilyen téren, hiszen már 8 orosházi csapat vágott neki a megmérettetésnek különböző iskolákból. Mindegyik csapatot 3 fő alkotja, így összesen 24 gyermek jelentkezett és várja a kapásokat. Ez egyébként egy örömteli dolognak számít, hiszen annak idején még csak egy csapattal indult útjára a kezdeményezés, így elmondhatjuk, hogy évről évre nő a létszám – nyilatkozta.

Hozzátette, idén sem távoztak üres kézzel az indulók, sapkákat, horgászigazolványt és csokoládét is kaptak a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségétől, illetve magához a versenyhez is biztosították nekik az etetőanyagot, a csemegekukoricát, illetve a csontkukacot. Oláh Tamás is lelkesen várta a kapásokat, ő most vett részt először horgászversenyen.

– Szeretek kiülni a vízpartra, szép az idő és a táj, tényleg csak türelmesnek kell lenni és várni a halakat. Ez az első versenyem, úgyhogy az elsődleges célom ezúttal a tapasztalatszerzés, hogy még jobban megismerkedhessek a horgászat világával – árulta el.

Az eseményre ellátogatott Dávid Zoltán polgármester is, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek az eseményre.
– Szülőként vagyok itt, az én lányom is vett már részt horgásztáborban és most is jelentkezett a versenyre. Örülök, hogy ilyen sok fiatalt megmozgatott a kezdeményezés és a természetben, a jó levegőn töltik az idejüket. Úgy gondolom, ez egy ideális program mindenkinek, hiszen a gyerekekkel együtt jöttek a szülők is, ideális családi kikapcsolódás – nyilatkozta.

Az esemény végig jó hangulatban telt és szerencsére a horgászversenyek egyik hátulütőjének számító esős időjárás is elkerülte a résztvevőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.