- hirdetés -

Újra a magyar csapatért szurkolhatunk.

Az Európa-bajnokság ideje alatt több alkalommal jelentkezünk beharangozóval, kiválasztva a számunkra legérdekesebbnek tűnő mérkőzéseket. Ezúttal Boér Gábort, a Budafok edzőjét és testvérét, Boér Zsoltot, a Békésszentandrás trénerét kértük rövid esélylatolgatásra. A „magyar” csoportot elemezzük kiegészítve egy horvát-skót összecsapással.

Horvátország – Skócia (június 22., kedd, 21 óra – Glasgow)

Boér Gábor: A horvát válogatott eddig elmarad a várakozásoktól. Azt gondolom, hogy most „erőből” behúzzák a számukra sorsdöntő meccset, bár a skót csapat egy igazi harcosokból álló egység, akik meg fogják nehezíteni a dolgukat! Tipp: 3-1.

Boér Gábor (fotó: budafokimte.hu)

Boér Zsolt: A két egypontos találkozóján a papírforma horvát sikert ígér, de véleményem szerint a kockás mezesek világbajnoki szereplése egy kifutott szerencsés eredmény volt. Számomra most sem igazán meggyőzőek, felállt védelemmel nem nagyon tudnak mit kezdeni, a skótok pedig kellemes meglepetés voltak szervezett játékukkal az eddigi meccseiken. Tippem: 0-1.

Boér Zsolt (Fotó: Bohus Krisztián)

Portugália – Franciaország (június 23, kedd, 21 óra – Budapest)

Boér Gábor: Ha a többi csoport úgy alakul, akkor az iksz mind a két csapatnak elég lehet a továbbjutáshoz! Az előzetes várakozások szerint a torna két favoritja találkozik, ahol borítékolható egy remek összecsapás. Tipp: 2-2.

Boér Zsolt: A franciákat jobb csapatnak tartom, Mbappé pedig már számomra sokkal veszélyesebb egy az egyben, mint a mai Cristiano Ronaldo. A két klasszis közti különbség dönthet, a többi poszton minimálisan billen a mérleg nyelve hol az egyik, hol a másik oldalra. A tippem: 1-3.

Németország – Magyarország (június 23., kedd, 21 óra – München)

Boér Gábor: A papírforma nem mellettünk szól, azonban a franciák elleni bravúr adhat egy nagy lökést a mienknek és én bízom egy újabb csodában! Tipp: 0-1.

Boér Zsolt: Nagyon nehéz erre a meccsre tippelni, hiszen mást mond a szív, és mást az ész. Életem egyik legnagyobb fociélménye volt, hogy élőben láthattam a válogatottat hazai pályán frenetikus hangulatban a portugálok ellen. Eddigi szereplésünk várakozáson felüli, és ha ez a derbi is Magyarországon lenne, még egy csodát átélhetnénk. A németek nagyon jó támadófocival rukkoltak elő mindkét riválisuk ellen és a végső győzelemre is esélyesnek tartom őket. A tippem: 2-0.

Kiemelt fotók: oroscafe archív, illetve nso.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.