- hirdetés -

Újra Orosházán dolgozik Boér Gábor Pro-licences edző.

Március 20-án a késő esti órákban kiadott sajtóközleményben tájékoztatta a közvéleményt az OMTK-ULE a változásokról. A kommüniké szerint a lemondott Buza Barnabás helyét a csapat kapusa, Bordás Dániel vezetőedzőként foglalja el a kispadon, segítője a csapat másik játékosa, Huszár Gergő lesz. Továbbá a szakmai munka koordinálását Boér Gábor látja el.

„Az éppen pihenését töltő lokálpatrióta, kitűnő szakember, Boér Gábor és Tóth-Kása Sándor elnök megegyezett, hogy a Pro-licences edző szakmai felügyelőként koordinálja a felnőtt csapat felkészülését, mérkőzéseit a bajnokság hátralevő időszakában. Gábor ezt a tevékenységet, melyet tisztelettel megköszönünk, társadalmi munkaként vállalta annál az egyesületnél, ahol az edzői pályafutása elkezdődött.” – Olvashattuk az egyesület közleményében.

Megkérdeztük Boér Gábort, mit takar ez a munka?

– Ez egy baráti segítség a volt klubom és az újonnan kinevezett Bordás Dániel felé, aki most kezdi ezt a rögös pályát. Abban maradtunk Tóth-Kása Sándor elnök úrral, hogy amikor az időm engedi és lehetőség van rá, akár edzéseken, akár mérkőzéseken megpróbálok segíteni a csapatnak azokkal a tapasztalatokkal, amik az elmúlt években rám ragadtak. Úgy gondolom, hogy ez működni fog. Dani is nagyon befogadó, megbeszéltünk dolgokat, de a mérkőzéseken Ő felel a csapatért. Elmondom az én meglátásaimat, de övé a döntés. Ezer éve ismerjük egymást, volt játékosom, mondhatom, hogy a barátom, remélem, hogy sikeres lesz az együttműködés és ki tudjuk húzni a csapatot ebből a mély gödörből, amibe az első három tavaszi mérkőzés alatt került.

A szakember elmondta még, hogy második vagy harmadik helyen végez a csapat, nem sokat jelent. Prioritás a Békés Vármegyei Kupában a Gyulai Termál elleni mérkőzés, továbbjutás esetén döntőt játszana a csapat. A klub meg szeretné védeni a tavaly megszerzett elsőséget. Erre a találkozóra kell felkészíteni a csapatot úgy, hogy esélye legyen a győzelemre – fejezte be a rövidtávú célok ismertetését Boér Gábor.

A stáb bemutatkozó mérkőzése fényesre sikerült, március 23-án a Nagyszénás felett aratott 7-0-s győzelem kellő önbizalmat adhat a folytatáshoz. Az ULE legközelebb március 30-án a Medgyesbodzást látja vendégül. A Gyula elleni sorsdöntő kupamérkőzésre április 3-án kerül sor a Mátrai-stadionban.

fotó: OC archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.