- hirdetés -

Újabb műkincsekkel bővült a Nagy Gyula Területi Múzeumhoz tartozó Városi Képtár gyűjteménye.

Az Orosházáról elszármazott Gyuró István grafikusművész fémjelezte 27 kézi és számítógépes grafikát az ország számos pontján kiállították.

Gyuró István 1939-ben született Orosházán és a művészi munkásságát saját bevallása szerint Kerti Károly grafikusművész, a Táncsics Mihály Gimnázium akkori rajztanára határozta meg. 1963-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika szakán, eleinte főleg rézkarcokkal foglalkozott, kiállítási grafikákat tervezett, később áttért a plakátokra, emblémákra és számítógépes grafikákra. 1980-tól kezdve rendszeres szereplője volt különböző országos kiállításoknak, grafikai biennálékon szerepeltek alkotásai. Orosházán is számos kiállításon csodálhatták meg munkáit, és most már véglegesen is Orosházára került 27 darab ezekből, melyek között komputergrafikák, plakátok is szerepelnek.

A múzeum régi állandó kiállításának plakátját is a művész készítette (Fotó: Horváth Bence)

– Tisztelettel adózunk a művész munkássága előtt, megtisztelő, hogy bemutathatjuk a látogatóknak ezeket az alkotásokat – kommentálta a múzeum igazgatója, Józó Tamásné.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.