- hirdetés -

Újabb átigazolást jelentett be honlapján az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdacsapata. Takó Dániel, Kiss Roland, Molnár Sándor és Antal Szabolcs után Kovács Bence is a zöld-sárgákat erősíti a következő szezonban.

Kovács Bence, Kiss Rolandhoz és Tóth Károlyhoz hasonlóan a túrkevei kézilabdaműhelyben nevelkedett. Előbbi játékossal egy időben, 2011-ben igazoltak közösen a Mezőkövesd csapatához. A most 25 éves Kovács Bence nem számít vándormadár típusnak, hiszen onnantól kezdve kereken 10 évet töltött a matyóföldieknél, pályája a serdülő csapattól egészen a felnőtt együttesig ívelt.

Első három szezonjában a serdülő, ifjúsági és junior csapatban szerepelt, 2014-ben pedig a felnőtt másodosztályban is bemutatkozhatott a Kövesd U23-as csapatának tagjaként. Nem sokra rá, 2015-ben éppen az Orosháza ellen nevezte be első felnőtt élvonalbeli mérkőzésére Skaliczki László vezetőedző. Ez az év különösen kiemelkedő volt Bence számára, hiszen az ifjúsági válogatottba is meghívást kapott, mely gólokkal és tornagyőzelemmel vált még emlékezetesebbé.

10 esztendőt töltött Mezőkövesden Kovács Bence, onnan igazolt Orosházára

A következő, 2015/2016-os idényben vált az U23 mellett a felnőttkeret stabil, állandó tagjává, a bajnokság zárómérkőzésén a Cegléd ellen pedig első NB1-es gólját is megszerezte. Kettős igazolással is igyekezett tapasztalatot gyűjteni, az NB1/B-ben, Füzesabonyban és Balassagyarmaton is szórta a gólokat. Május végén pedig már kereken a 10. szezonját zárta Mezőkövesden, a búcsút is éppen ennyi góllal téve emlékezetesebbé a DEAC ellen.

A balátlövő poszton szereplő játékos az elmúlt szezonban 20 mérkőzésen 133 találatot ért el, amivel az NB1/B-s góllövőlistán is az előkelő, harmadik helyet szerezte meg. A következő szezonját viszont piros helyett már zöld-sárga mezben kezdi meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.