- hirdetés -

Ceglédről érkezik az Orosházi FKSE-Linamar következő igazolása. A jobbátlövő Takó Dániel után Kiss Roland személyében irányítót igazolt az egyesület, a 24 esztendős játékos azonban több poszton is bevethető.

Roland Túrkevén ismerkedett meg a kézilabdával, ezzel párhuzamosan egy ideig futballozott is. A választásban végül édesapja javaslata győzte meg, de testnevelő tanárának, Urbán Mariannának is nagy szerepe volt abban, hogy 12 évesen kézilabdás lett.

A 24 éves játékos legelső meccsén kapus volt, ezt követően azonban az általános iskolás évei végéig beállót játszott. 2011-ben, 14 évesen került Mezőkövesdre, ahol még egy évig maradt beállóban, később viszont irányító, valamint bal- és jobbátlövő posztokon is kipróbálta magát.

Kiss Roland itt még ceglédi mezben, éppen a rekordbajnok Veszprém ellen

A Kövesd felnőtt keretébe felkerülve pedig a szélre került ki, először a bal, majd a jobb szélen szerepelt, az NB1-ben is jobb kezesként játszott a jobb szélen. 2017-ben jött el karrierje következő állomása, a Balmazújváros csapata, ahol visszakerült a középső pozíciókba.

Az akkor az NB1/B-ben szereplő hajdúsági gárdában két évet töltött. Először egy bajnoki bronzérmet, majd a következő idényben egy gólkirályi címet zsebelt be, 22 mérkőzésen 146 találattal bizonyult a legjobbnak. A legutóbbi idényben Cegléden játszott, a 2021/2022-es idényt viszont már Orosházán kezdi meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.