- hirdetés -

A 28 esztendős Takó Dániel a PLER-Budapest csapatától igazolt Orosházára és jobbátlövőként fogja segíteni a csapatot a következő, 2020/2021-es szezonban.

Az 1993-ban született balkezes játékos gyerekként a Diósd csapatában kezdte bontogatni a szárnyait, 2007-ben pedig az Ercsi Treff 07 SE csapatában folytatta a kézilabdázást. 16 évesen az Ercsi serdülő csapata mellett már az együttes NB1/B-s ifjúsági csapatában is megkapta a lehetőséget és élt is vele, hiszen hamar gólerős játékkal rukkolt elő. 25 mérkőzésen nem kevesebb, mint 215 gólt szerzett, ami gólkirályi címet ért számára.

Itt még az Orosháza csapata ellen, ferencvárosi játékosként (Fotó: fradi.hu)

A 2010-es szezont már a Ferencváros utánpótláscsapataiban kezdte meg, ahol szintén az egyesület több korosztályában is szerepet kapott. A következő idényben az akkor 18 éves játékos már a felnőttcsapatban is szerepelhetett, ahol hat idényt is eltöltött, a 2016/2017-es szezonban pedig az NB1/B Keleti csoportjában ünnepelhettek bajnoki címet, melyet ráadásul veretlenül sikerült elérniük.

Az elmúlt két szezonban a fővárosi PLER-ben játszott

A következő szezonban a Vecsés együtteséhez igazolt, akikkel szintén megnyerte a másodosztályt, a következő idényben azonban nem sikerült megmaradniuk az élvonalban, ekkor a PLER-Budapest csapatában folytatta pályafutását. 2020-ban ezúttal egy ezüstéremmel gazdagodott az NB1/B-ben, ezen kívül most már a felnőttek közt is gólkirály lett, 108 találattal bizonyult a legeredményesebbnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.